Expo grafisch werk Michiel De Malsche in Masereelhuis Sint-Niklaas

Michiel De Malsche Expo Naast zijn werk als componist heeft Michiel De Malsche steeds gepoogd om ook zijn ambities als beeldend kunstenaar te onderhouden. Hij studeerde ooit beeldende kunsten aan Sint-Lucas en Driedimensionale Vormgeving aan het K.A.S.K. en zit sinds een jaar opnieuw aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (S.A.S.K) te Sint-Niklaas, waar hij de cursus ‘Compositietekenen’ volgt bij Herman Van Snick. Om de link met de muziek enigszins te behouden besloot hij om een reeks platenhoezen te tekenen (pastels, olie -pastels, Oost-Indische inkt en vernis) voor fictieve muziekcomposities. Deze abstracte tekeningen stelt hij nu tentoon in combinatie met een aantal figuratieve tekeningen uit dezelfde periode.

Michiel De Malsche (1982) studeerde in 2009 af als meester in de klassieke compositie aan het Conservatorium van Gent. Naast zijn werk als hedendaags klassiek componist is hij ook actief in de theater- en danswereld. Hij schreef en produceerde eerder muziek voor de voorstellingen ‘Zoo doen ze de dingen’ (Het Paleis), ‘Woudlingen’ (KOPERGIETERY/Staatstheater Oldenburg ) ‘Blauwe Storm’ (Moldavië) ‘Everland’ en ‘Leuke Mieke’ (fABULEUS), ‘Ronja De Roversdochter’ (D’Amor), ‘Het oor van Maria’ (Het Huis van Bourgondië), ‘Het Huis Huilt’ (KOPERGIETERY), ‘Koste wat Kost’ en ‘Bouta’ (Productiehuis Rotterdam), Mr. & Mrs. Murphy (Theater a.h. Vrijthof), Floor (Vesta), ‘Koer’ (Larf!), etc.

Michiel De Malsche was de componist van het grote kunstproject Coup De Ville van Jan Hoet en Stef Van Bellingen. Als uitvoerend muzikant deelde hij het podium met onder meer Marie Daulne (Zap Mama), Rudeboy (Urban Dance Squad), DJ Grazzhoppa en vele anderen. In 2011 ging zijn groot symfonisch werk, IN PROGRESS –a symphonic poem about life, in première in het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. In 2013 is hij ‘Artist in Residence’ in Concertzaal De Casino.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Tentoonstelling beeldend werk Michiel De Malsche
Van zaterdag 22 december 2012 t.e.m. zaterdag 23 februari 2013
Masereelhuis Sint-Niklaas

Truweelstraat 85
9100 Sint-Niklaas
‘t Masereelhuis is elke vrijdag en zaterdag geopend vanaf 20.00 u, behalve op 28 en 29 december 2012

Meer info : masereelhuis.be en www.michieldemalsche.com