Kerstconcert NOB : een boeiende afwisseling van stijlen

Dirk Brossé Het Kerstconcert van het NOB is uitgegroeid tot een ware klassieker. Muziekliefhebbers van alle leeftijden vinden ieder jaar opnieuw de weg naar dit evenement dat een gezellige sfeer die de Kersttijd oproept, aan een gevarieerde en tegelijk goede muzikale smaak koppelt. Het NOB zelf is opnieuw de draaischijf van deze sfeervolle gebeurtenis, maar ook het Koor van de Europese Unie en solisten Ilse Eerens en Stephen Salters leveren hun gewaardeerde bijdrage aan het Kerstconcert. Omdat Kerstmis de nadruk op vrede en verbroedering legt, is het muzikale palet bij deze gelegenheid internationaal en bijzonder gevarieerd. Met Dirk Brossé (foto) als dirigent krijgt die fascinerende muzikale reis ook een boeiende gids. “In Europa moeten we ook eens durven kijken of luisteren naar wat er elders in de wereld gebeurt”, aldus Brossé. “Telkens ik voor het NOB sta weten de muzikanten en het publiek ondertussen dat er iets speciaals op het menu staat. Voor het traditionele kerstconcert van het NOB willen we natuurlijk ook beantwoorden aan bepaalde verwachtingen. Daarnaast willen we ook een aantal zijpaden bewandelen. We zullen zowel Puccini als Gershwin, wereldmuziek, en zelfs sitarmuziek uit ‘Slumdog millionaire’ de revue laten passeren. Het publiek zal aangenaam verrast zijn door die boeiende afwisseling van stijlen.”

Programma :

  • Edward Elgar, Little Bells – The Wild Bears (The Wand of Youth, suite no. 1)
  • George Gershwin, An American in Paris (uittreksels), I got Plenty O’Nuttin’, Summertime (Porgy & Bess), Bess, you is my Woman (Porgy & Bess)
  • Giacomo Puccini, Messa di Gloria (uittreksels)
  • John Adams, Short Ride in a fast Machine
  • Allah Rakha Rahman, Slumdog Millionaire
  • Trad. Variations on Adeste Fideles (arr. Brossé/De Cock), Amazing Grace (arr. Brossé/De Cock), It’s the most wonderful time of the year (arr. Brossé/De Cock), Stille Nacht (arr. Brossé/De Cock)
  • Sir Andrew Lloyd Webber, Pie Jesu (Requiem)
  • Arturo Marquez, Danzon nr. 2

Tijd en plaats van het gebeuren :

NOB : Kerstconcert
Zondag 23 december 2012 om 18.00 u
Bozar – Brussel

Ravensteinstraat 23
1000 Brussel

Meer info : www.bozar.be en www.onb.be

Extra :
Kerstconcert. Interview met Dirk Brossé op www.onb.be
John Adams op www.earbox.com, www.boosey.com, www.schirmer.com, en.wikipedia.org en youtube
John Adams : speelse minimalist, Jan de Kruijff op www.musicalifeiten.nl
Arturo Márquez op en.wikipedia.org en youtube

Beluister alvast Arturo Marquez’ Danzon nr. 2

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=SJO_Yw7I5AE&w=500&h=305]

en John Adams’ Short Ride in a fast Machine

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=R1oOUJRpJW0&w=500&h=305]