Nosferatu van Murnau met live muziek in Berchem

Nosferatu Op 28 en 29 december speelt ensemble Expulsion Propeller live een volledig nieuw gecomponeerde soundtrack bij de expressionistische horrorklassieker ‘Nosferatu‘ van Friedrich Wilhelm Murnau. Expusion Propeller bestaat uit vier rasmuzikanten met een passie voor film: Michiel De Malsche, Han Swolfs, Bert Dockx en Romek Maniewski.

‘Nosferatu, eine Symphonie des Grauens’ (1922) is een expressionistisch meesterwerk dat aan de basis ligt van de horrorcinema. In deze allereerste filmadaptatie van Bram Stokers Dracula zien we hoe een onverschrokken zakenman diep doordringt in het bijgelovige hart van Transylvanië om daar een ogenschijnlijk eenvoudige transactie af te ronden. Daar ontmoet hij Graaf Orlock, een heerschap dat duidelijk niet van deze wereld is en weldra begint aan een lange reis over het continent… Murnau’s vampier – vertolkt door Max Schreck – is geen buitenaards wezen maar een bizarre figuur die op één of andere manier herkenbaar blijft als mens, ondanks de dierlijke trekken, de spitse oren en de klauwachtige handen.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Nosferatu / Expulsion Propeller : film met live muziek
Vrijdag 28 en zaterdag 29 december 2012, telkens om 20.30 u
De Nieuwe Vrede – Berchem

Vredestaat 16-21
2600 Berchem

Meer info : denieuwevrede.be