Blind date met Ictus : een sprong in het muzikale onbekende

Stefan Prins Donderdag nodigen Concertzaal De Handelsbeurs in Gent en Ictus je voor de tweede maal uit voor een muzikale blind date. Een verademing in tijden van overinformatie: luister zonder vooroordelen naar nieuwe en minder nieuwe muziek, zonder te weten wie, wat of wanneer. Oude muziek klinkt vers van de pers, nieuwe muziek verraadt vertrouwde kleuren. Men dreigt er verliefd te zullen worden op wat men doorgaans vreselijk vindt en omgekeerd. Het publiek kan zijn luisterervaring toetsen aan de bevindingen van een virtueel panel: Stefan Prins (vanuit Harvard), François Sarhan (Berlijn) en Matthew Shlomowitz (Londen). In hun luie zetel thuis luisteren ze mee naar het gestreamde concert en reageren via Skype op wat ze horen. Geen theoretische analyses, wel authentieke reacties, pertinente observaties en merkwaardige associaties. Na het concert onthullen artistiek leider Tom Pauwels en kersvers directeur van Ictus Willem Hering het programma. Ze reageren op de observaties, het boegeroep, en de kreten van verrassing geslaakt door panel en publiek. Blind Date garandeert luisteren met gespitste oren, boeiende onenigheid, muziekhistorische verwarringen en veel voer voor discussie.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Ictus : Blind Date #2
Donderdag 31 januari 2013 om 20.15 u
Handelsbeurs – Gent

Kouter 29
9000 Gent

Meer info : www.handelsbeurs.be en www.ictus.be

Extra :
Interview met Stefan PrinsFrançois Sarhan en Matthew Shlomowitz over onbevooroordeeld naar muziek luisteren (januari 2012, door Wannes Gyselinck)
Interview met Willem Hering in het Handelsbeurs magazine van okt 2012-jan 2013, p.11
Er zijn geen geheimen: je moet hard werken (interview met Tom Pauwels van Ictus in Staalkaart nov-dec 2012)

Elders op Oorgetuige :
Mini Blind Date : onbevooroordeeld luisteren naar hedendaagse muziek in de Handelsbeurs, 21/01/2013
Muzikale blind date met Ictus en Peter Vermeersch in de Handelsbeurs, 11/10/2010