Creëer een originele soundscape voor honderden autoparkings in Europa

Music For Car Parks Het Concertgebouw van Brugge heeft het fantastisch idee om van onze parkeerbeurt een artistieke ervaring te maken. Het Concertgebouw en Interparking schrijven namelijk een compositieopdracht uit voor een soundscape voor parkings. Iedereen met muzikaal talent die zich aangesproken voelt een eigen soundscape voor dit project te componeren, kan van 1 februari 2013 tot 15 april 2013 deelnemen aan de wedstrijd. De enige voorwaarde is dat de muziek de bezoeker op een subtiele manier aanspreekt en een meerwaarde biedt ten opzichte van de clichématige muzak. Kruip in de studio, ga aan je draaitafel staan en creëer je eigen Music For Car Parks. En misschien klinkt straks jouw soundscape in honderden Interparkings in heel Europa!

Wie ooit in het Concertgebouw Brugge was, weet dat het gebouw vlak bij een parking ligt. Waarschijnlijk het meest dichtbij van alle cultuurgebouwen van Vlaanderen. Cultuur en parking associëren zich op die manier een beetje. Die associatie krijg nu een artistiek staartje.

In het kader van de jaarprogrammering van het Concertgebouw is het ‘Bang on a can all stars‘ collectief op 7 mei te gast in het concertgebouw. Dit collectief werd in 1987 opgericht door de Amerikaanse componisten Michael Gordon, David Lang en Julia Wolfe met als doel innovatieve muziek te maken, te spelen en te verspreiden. Het ensemble wil niet kiezen tussen avant-garde of rock, tussen ruw en complex of zacht en dissonant, tussen brutaal of melodieus. Een heel eigentijds en eigenzinnig ensemble dus.

Tijdens hun komst naar Brugge zullen ze de ondertussen al roemruchte ‘Music for Airports‘ van Brian Eno uitvoeren. Verder bouwend op dit idee, en op het jaarthema van ‘do it yourself’ dacht Concertgebouw om een wedstrijd uit te schrijven voor ‘Music for car parks‘. Die zal te horen zijn in autoparkings over heel Europas. Het concertgebouw wil de gebruikers zelf die muziek te laten componeren waarvan ze later zelf kunnen genieten. Concertgebouw verwacht van iedereen die wil componeren dat hij een geluidsbestand van minstens een kwartier en maximum een uur, elektronisch aangelevert. Het gaat om gebruiksmuziek. De muziek wordt anoniem beluisterd en zowel professionelen als amateurs mogen inzenden.

De details van het reglement en het inschrijvingsformulier vind je op www.musicforcarparks.com.