Kalès Guitar Quartet brengt vernieuwend programma rond Willy Vandersteen

Kalès Guitar Quartet Voor hun nieuwste projekt deed het akoestische gitaarkwartet Kalès recent een oproep aan vijf jonge Vlaamse componisten. De opdracht luidde: maak een stuk rond het werk van een striptekenaar die onuitwisbaar zijn stempel heeft gedrukt op ons nationaal geheugen : Willy Vandersteen. Het resultaat zijn vijf fantasierijke, fijnbe-snaarde creaties van Lukas Huisman, Jeroen De Brauwer, Frederik Neyrinck, Tomas Hendriks en Jelle Tassyns. Tekenaar Michel Verkinderen illustreert hun composities met tekeningen die een brug slaan tussen de muziek en de verbeelding van het publiek. Een muzikale primeur.

Kalès is een Gents gitaarkwartet dat 6 jaar geleden ontstond vanuit het Gentse conservatorium, waar het kwartet in 2009 als enige grootste onderscheiding behaalde voor klein ensemble. Hun vorig project, waarbij jonge componisten en gevestigde namen nieuwe werken voor hen schreven, werd meermaals uitgezonden op Klara. Het kwartet speelde ook op o.a. Cultuurmarkt Antwerpen, Theater aan Zee, Concertgebouw Brugge en Festival van Vlaanderen, naast vele andere plaatsen in België, Nederland en Duitsland. Kalès staat voor zuiver akoestisch en vernieuwend. Doel van het kwartet is het verkennen van de grenzen van een klassiek gitaarensemble door middel van experiment. Ze willen door nauwe samenwerking met jong talent vernieuwing brengen in het gekende klankbeeld van de gitaar en jonge componisten de kans geven voor het ensemble te schrijven.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Kalès Guitar Quartet : Tassyns, Neyrinck, Hendriks, De Brauwer, Huisman (try-out)
Donderdag 7 maart 2013 om 20.00 u
Logos Tetraëder – Gent

Bomastraat 26-28
9000 Gent

Meer info : www.logosfoundation.org en www.kalesguitarquartet.be
—————————–
Zondag 17 maart 2013 om 15.00 u
O.L.V.-Hemelvaartkerk Kapelle-op-den-Bos

1880 Nieuwenrode – Kapelle-op-den-Bos

Meer info : www.arte-amanti.be en www.kalesguitarquartet.be
—————————–
Donderdag 21 maart 2013 om 20.00 u
De Cultuurloft – Gent

Tentoonstellingslaan 147
9000 Gent

Meer info : www.decultuurloft.be en www.kalesguitarquartet.be
—————————–
Donderdag 28 maart 2013 om 20.00 u
Theatercafé De Nieuwe Vrede – Berchem
Vredestraat 16-21
Berchem

Meer info : denieuwevrede.be, www.boog.be en www.kalesguitarquartet.be
—————————–
Zondag 21 april 2013 om 11.00 u
Kasteel van Schoten

Kasteeldreef 61
2900 Schoten

Meer info : www.ccschoten.be en www.kalesguitarquartet.be
—————————–
Zondag 5 mei 2013 om 11.00 u
Club Klassiek (Auditorium BNP Paribas Fortis) – Kortrijk

Graanmarkt 7
8500 Kortrijk

Meer info : www.festivalkortrijk.be en www.kalesguitarquartet.be

Extra :
Lukas Huisman : www.lukashuisman.be
Frederik Neyrinck : www.frederikneyrinck.be, www.muziekcentrum.be en www.goldenrivermusic.be
Tomas Hendriks : tomashendriks.be
Jelle Tassyns : www.jelletassyns.be, www.muziekcentrum.be en youtube