Ludovico Einaudi stelt nieuwste cd voor in Brussel en Borgerhout

Ludovico Einaudi Dat Ludovico Einaudi van vele markten thuis is, bewijst zijn staat van dienst. De Italiaanse componist en pianist schreef de soundtrack voor This Is England van Shane Meadows en recenter nog voor de Franse kaskraker Intouchables. Daarnaast is hij ook artistiek directeur van het Italiaanse muziekfestival La Notte della Taranta, dat jaarlijks bijna een half miljoen bezoekers telt, en reist hij de wereld rond met zijn hedendaagse minimalistische muziek.

In de pers wordt hij vaak vergeleken met Wim Mertens, Michael Nyman en Philip Glass, maar Einaudi klinkt toch vooral als zichzelf. Nu eens solo, dan weer in uitgebreide bezetting, met vaste waarden uit de wereldmuziek (bijvoorbeeld Ballaké Sissoko en Mercan Dede) of met een snuifje elektronica… hij weet het allemaal perfect te combineren. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat het de voorbije jaren storm liep voor zijn Belgische concerten. Nu presenteert hij met ensemble zijn nieuwste ‘In a Time Lapse’. Episch en emotioneel zoals ‘Divenire’ (2006); experimenteel en avontuurlijk als ‘Nightbook’ (2009).

Maar Einaudi gaat dit keer nog verder, en exploreert nieuwe structuren en arrangementen die een brug vormen tussen verschillende muzikale werelden. Zo weerklinken op het album barok en Italiaanse folkmuziek, vioolpartijen uit de late romantiek, maar ook een brede waaier aan percussie en electronica. Met zijn muziek noopt Einaudi de luisteraar tot nadenken over het begrip ‘tijd’: “Zodra je je ervan bewust wordt dat onze tijd beperkt is, dan probeer je dat moment te vullen met al je energie en emotie, en neemt je verbeelding een grenzeloze vlucht. Je leeft elk moment zoals je deed als kind.” Einaudi trok twee jaar uit om ‘In a Time Lapse’ te componeren. Het album werd in oktober 2012 opgenomen in een klooster nabij Verona en kwam op 22 januari uit op het DECCA label.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Ludovico Einaudi: In a Time Lapse (cd-voorstelling)
Dinsdag 12 maart 2013 om 20.00 u
Bozar – Brussel

Ravensteinstraat 23
1000 Brussel

Meer info : www.bozar.be en www.ludovicoeinaudi.com
———————————-
Woensdag 13 maart 2013 om 20.30 u (uitverkocht)
De Roma – Borgerhout

Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout

Meer info : www.deroma.be en www.ludovicoeinaudi.com