Ars Vocalis Kortrijk creëert Requiem van David Anne

David Anne Ter gelegenheid van de 30ste verjaardag van Ars Vocalis Kortrijk componeerde David Anne (foto) een Requiem. In dat Requiem laat de componist ons nadenken over het leven, hoewel een Requiem als uitgangspunt de dood neemt. Zonder dat daar een concrete aanleiding van een overlijden of persoon-herdenking aan vastzit, brengt het proces van het schrijven van een Requiem een soort geestelijke verstilling die de waarde van het leven an sich centraal stelt. Vanuit die verstilling en muzikale blik naar het levenseinde wil de componist ook de aandacht vestigen op zijn verwondering over de intensiteit van het leven zelf. Vertrekkende uit de bestaande Latijnse basistekst maakt hij heel eigen keuzes zowel naar tekst toe als verwerking ervan, uit een melancholische duisternis komt ook heel wat muzikaal licht naar voren schijnen. Daarnaast staat tevens een nieuw werk voor mezzo-sopraan, strijkers en slagwerk van Diederik Glorieux op het programma en ‘Fratres’ voor cello, strijkers en slagwerk van Arvo Pärt.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Ars Vocalis Kortrijk & The Chamber Players : Requiem
Zaterdag 23 maart 2013 om 20.00 u
Sint Maartenskerk Kortrijk

Meer info : arsvocaliskortrijk.be

Extra :
David Anne : www.davidanne.tk en www.muziekcentrum.be
Diederik Glorieux : www.diederikglorieux.be
Arvo Pärt op www.musicolog.com en youtube
Arvo Pärt (1935 – ), Tintinambulist op www.musicalifeiten.nl