Mijn hart is een pinguïn : een poëtische bezinning over liefde, vriendschap en verlangen

Mijn hart is een pinguïn Mijn hart is een pinguïn is gebaseerd op de kinderboeken van de Japanse ontwerpster Chiharu Sakazaki, de Nederlandse illustratrice Marit Törnqvist en striptekenaar Axel Jacobs. Deze drie bejubelde prentenboeken worden met veel respect voor de poëtische taal en op een heerlijk speelse manier door twee violen, een cello en heel veel water tot leven gewekt in een hedendaags klanklandschap van componist Filip Bral en een feeëriek decor van Willem De Coster.

Filip Bral (1966) is dirigent, componist en drijvende kracht achter het muziektheatergezelschap Pantalone. Pantalone verenigt kunstenaars uit verschillende disciplines in creaties die vele vormen kunnen aannemen, van een muzikaal prentenboek tot een multimediale kinderopera of een beeldend concert. Rode draad is de muziek van waaruit Pantalone een wereld vol poëzie, kleur, vorm, beweging en spel oproept, een wereld die zowel kinderen als volwassenen kan beroeren.

De composities van Filip Bral kaderen in een breder opzet, waarin hij beeld, woord en hedendaagse muziek met elkaar wil verweven in muziektheatervoorstellingen voor jong en oud. De muziek van Filip Bral is dus niet alleen een klankrijke schildering van lieftallige sprookjes, maar bevat eveneens een didactische intentie, met name een interessante initiatie aanbieden voor kinderen in de wondere wereld van de hedendaagse muziek. Deze intentie vertaalt zich stilistisch in een eerder klassiek aandoende muzikale taal die het spreekritme volgt en verfijnt en die beelden muzikaal verwoordt met spitsvondige muzikale effecten, die het experimentalisme van het hedendaagse klankidioom verraden.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Mijn hart is een pinguïn
Zaterdag 30 maart 2013 om 11.00 u en om 14.00 u
Vlaamse Opera Gent

Schouwburgstraat 3
9000 Gent

Meer info : vlaamseopera.be en www.pantalone.be
——————————–
Zondag 14 april 2013 om 14.00 u en om 16.00 u
Cultuurcentrum Berchem

Driekoningenstraat 126
2600 Berchem

Meer info : www.ccberchem.be en www.pantalone.be

Extra :
Filip Bral op www.muziekcentrum.be, www.matrix-new-music.be en ronnydeschepper.wordpress.com