Marko Ciciliani in ChampdAction Studio Concert

Marko Ciciliani Componist Marko Ciciliani staat centraal in het volgende ChampdAction Studio Concert in Antwerpen. Op donderdag 18 april geeft hij eerst een presentatie over zijn werk met daarna een live demonstratie met verschillende van zijn audiovisuele werken. Recent was Marko Ciciliani nog te gast als coach tijdens het multidisciplinaire LAbO #4 project.

Marko Ciciliani is in 1970 in Zagreb geboren. Hij volgde zijn opleiding aan de conservatoria van Den Haag, New York en Hamburg. Ciciliani treedt op als performer en improviserend musicus in theater-, dans-, videokunst- en muziekprodukties. Hij heeft werken geschreven voor uiteenlopende bezettingen, al dan niet met gebruikmaking van elektronica. Samen met de componist Jeff Kowalkowski uit Chicago realiseerde hij een van zijn grotere projecten, de elektronische opera Bosch tapped the gas pedal and the caprice moved forward… die tussen 1995 en 2000 ontstond als een soort ‘work in progress’. Het werk werd door de componisten zelf uitgevoerd tijdens een tournee door Europa en de Verenigde Staten. Ciciliani schreef verder o.a. Tullius Rooms, Fabric Reverie (in opdracht van de Biennale van Zagreb 2001) en Dindon. In zijn meer recente composities geeft hij de uitvoerenden voor een groot deel de controle in handen. Hiermee wordt het stuk een ‘werk met verscheidene auteurs’ (a multiple-authorness) en geeft Ciciliani de uitvoerenden de mogelijkheid een persoonlijke stempel te drukken op de muziek.

Composities die aan bod zullen komen :

“All of Yesterday’s Parties” (2010) for voice, electric guitar and live electronics
“Intersection” (2013) for live-electronics and live-video
“muzART” (2010/12) for the Wendy-Carlos-Revival-Orchestra, live-electronics, lighting and video

“It is characteristic of Ciciliani’s composition that sound is not only understood as abstract material but as a culturally shaped idiom. The exploration of a sound’s communicative potential is as much in the foreground in his work as its objective sonic quality. Ciciliani’s work is characterised by a conceptual approach in which aspects of classical composition, sound- and media-studies play together.”

Tijd en plaats van het gebeuren :

ChampdAction Studio Concert : Marko Ciciliani
Donderdag 18 april 2013 om 20.00 u
Studio ChampdAction – deSingel – Antwerpen

Desguinlei 25
2018 Antwerpen

Meer info : www.champdaction.be

Extra :
Marko Ciciliani : www.ciciliani.com, www.muziekencyclopedie.nl en youtube