Beeldende en poëtische familievoorstelling Burcht in Brugge en Oostende

Burcht Met de mythische figuren Blauwbaard en Judith als centrale personages en met de muziek van o.a. Bartók en Ligeti in de oren, maakte Brandung de poëtische en beeldende voorstelling ‘Burcht’. Een voorstelling waarin nogal wat geheimen naar boven komen.

Een meisje en een jongen wonen al hun hele leven lang op een vuilnisbelt. Zij droomt van een wereld waarin het afval terug tot leven komt. Hij gelooft in niets. Verborgen in het vuilnis leeft Blauwbaard, een zonderling die enkel in de nacht tevoorschijn komt. Dan werkt hij tussen het afval en de stank volop aan een groot meesterwerk. Het meisje wordt door haar dromen gedreven om naar Blauwbaard op zoek te gaan. Vele gesloten deuren gaan open en er komt steeds meer licht in de duisternis van Blauwbaard. Maar de droomwereld van het meisje komt ook in een stevige botsing met de harde realiteit terecht.
Met de mythe van Blauwbaard als rode draad maakt BRANDUNG de beeldende en poëtische familievoorstelling BURCHT. Gedreven door de donkere muziek van Béla Bartók en de lichte swing van Glenn Miller, gaan de makers van BRANDUNG op zoek naar hoe nieuw leven kan ontstaan op een vuilnisbelt.
BRANDUNG is de artistieke broedplaats van theatermakers Philippe Annaert en Jelle Marteel. Het Oostendse theatercollectief hanteert een poëtische en beeldende taal waarin plaats is voor kwetsbaarheid en voor humor.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Brandung : Burcht
Zondag 21 april 2013 om 14.00 u en om 17.00 u
Concertgebouw – Brugge

‘t Zand 34
8000 Brugge

Meer info : www.concertgebouw.be en www.brandung.be
—————————–
Zaterdag 27 april 2013 om 20.00 u
Zondag 28 april 2013 om 15.00 u
De Grote Post – Oostende

Hendrik Serruyslaan 18a
8400 Oostende

Meer info : www.degrotepost.be en www.brandung.be