IMPACTsession : Baudouin de Jaer in Recyclart

Baudouin de Jaer Impactsessies is een reeks eclectische avonden met performances, hedendaagse experimentele muziek en dans, video, experimentele instrumentenbouw, avant- jazz… Ook dit seizoen zijn de programma’s zo gedifferentieerd mogelijk. Voorstellingen waarbij het gebeuren primeert op het object en de actie op het resultaat. Voorafgaand is er een lezing door de performer(s). Zo wordt de voorstelling in een ruim perfectief geplaatst binnen zijn internationale artistieke context en binnen het oeuvre van de kunstenaar. Tijdens de Impactsessie van zaterdag kun je de Waalse componist en violist Baudouin de Jaer aan het werk zien en horen.

Baudouin de Jaer is één van de meest eigenzinnige figuren uit de Belgische hedendaagse muziek. Hij studeerde compositie aan de conservatoria van Luik en Brussel en ontwikkelde al heel snel een eigen muzikale taal waarin projecten met een rigoureuze compositie en projecten door muzikale leken zij aan zij staan zonder dualiteit. Naast zijn talrijke composities voor viool en piano legt hij zich de laatste aren toe op Koreaanse instrumenten zoals Kayagum en Komungo. Gekend zijn ook zijn projecten om met absolute leken samen als ensemble te musiceren ‘Back to Normal’ en ‘Orchestre d’un Jour’. Vorig jaar bracht Sub Rosa een cd uit met zijn vioolsolo’s op basis van de schilderijen van art brut kunstenaar Adolf Wölfli en op 26 april gaat zijn bewerking in opdracht van Recyclart van cantate 177 van Bach voor orkest (Koninklijk conservatorium) en slechthorende zangers in première.

Tijd en plaats van het gebeuren :

IMPACTsession : Baudouin de Jaer
Zaterdag 27 april 2013 om 20.00 u (lezing) en om 22.00 u (performance)
Recyclart
(station Brussel-Kapellekerk)
Ursulinenstraat 25
1000 Brussel

Meer info : www.impactsessions.be en www.recyclart.be

Deze voorstelling maakt deel uit van het Urban Rituals Festival

Extra :
Baudouin de Jaer op www.noodik.com, www.compositeurs.be en youtube

Elders op Oorgetuige :
Baudouin de Jaer brengt een hommage aan Adolf Wölfli in Artcinema OFFoff Gent, 5/04/2011