Requiem for a Pink Moon : een Elizabethaantse ode aan Nick Drake

Ensemble Phoenix Nick Drake (1948-1974) geldt nog steeds als een referentie bij ‘singer-songwriters’. In zijn korte leven produceerde hij slechts drie albums waarvan Pink Moon legendarisch is. Bas en luitspeler Joel Frederiksen (Huelgas Ensemble) is een groot bewonderaar. Samen met zijn Ensemble Phoenix herwerkte hij de songs van Drake voor Renaissance-instrumenten. In Requiem for a Pink Moon vloeien de songs van Drake samen met die van Renaissancemeesters als John Dowland en Thomas Champion. De sobere instrumentatie en schitterende basstem van Frederiksen resulteren in een hartveroverend programma waarin de muziek van Drake en oude muziek tijdloos naast elkaar staan. Om bij weg te dromen.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Ensemble Phoenix Munich / Joel Frederiksen: Requiem for a Pink Moon
Dinsdag 30 april 2013 om 20.15 u
Kerk Hospitaal – Kortrijk

Budastraat 37
8500 Kortrijk

Meer info : www.festivalkortrijk.be, www.ensemble-phoenix.com en www.joelfrederiksen.com

Elders op Oorgetuige :
De tijdloze dimensie van het Urban Rituals Festival, 25/04/2013
Festival van Vlaanderen Kortrijk laat klassiek en hedendaags samensmelten met de wondere wereld van de geluidskunst, 11/04/2013