Zoniënklanken : muzikale uitstap in het bos

Zoniënklanken Brussel, geen natuur? Het Zoniënwoud telt meer dan vierduizend ha bos. De Zoniënmars stippelde vier wandelroutes uit, van 5-10-15-25 km, dwars door het Zoniënwoud. Zoniënklanken zorgt deze editie voor muzikale intermezzo’s in het bos. Kamerkoor Con Spirito brengt gezangen uit de Renaissance en Aton’&Armide kiest voor hedendaags klassiek. Elders halen kunstenaars An Mertens, Heath Bunting en Rasa Alksnyte bijzondere bomen uit hun anonimiteit. Met als afsluiter een uniek concert. Vier zangers van Cappella Pratensis en het ensemble Aton’&Armide laten polyfone gezangen en hedendaags klassiek naast elkaar klinken. Een must voor natuur- en cultuurfanaten.

Zonieënmars
Je kan kiezen voor een wandeling van 5, 10, 15 of 25 km.
Doorlopend vertrek tussen 8.00 u en 15.00 u (deelnemers 25 km vertrekken ten laatste om 14.00 u).
Het volledige muzikale parcours en de vertelmomenten vind je terug op de wandeling van 10 km. Er is muziek van 11.30 u tot 15.00u.
Startpunt: Gemeenschapscentrum Wabo, Delleurlaan 39-43, 1170 Watermaal-Bosvoorde

Zoniënklanken
Concert Aton’ & Armide en Cappella Pratensis
Het befaamde vocaal ensemble Cappella Pratensis specialiseert zich in de muziek van polyfonisten uit de 15de-16de eeuw, o.a. Josquin Desprez. Vier zangers brengen delen uit zijn Missa Ave maris stella. Met een hedendaagse stem zet het ensemble Aton’ & Armide, versterkt met meerdere muzikanten en zangers, daar werk van Morton Feldman naast.
Locatie: O.L.V. – Koningin des Hemels kerk, Heiligenborre, Watermaal-Bosvoorde – Tijdstip: 15.30 u

Meer info : www.wabo.be, www.aton-armide.com en www.cappellapratensis.nl