Gratis concert Headliner tijdens Springsounds in het Conservatorium Gent

Headliner De jongens van Headliner (Jonathan Bonny, Mirek Coutigny en Koen Quintyn) verzorgen op vrijdag 3 mei een kort (en gratis) avondconcert tijdens Springsounds, oftewel de examens klein ensemble aan het Conservatorium van Gent. Hun optreden wordt voorafgegaan door een kort examen van de slagwerkklas.

De jongens van Headliner schrijven we muziek, voeren er uit, en het liefst van en voor elkaar. Niettemin nodigen ze ook graag externe componisten uit om stukken voor hen te schrijven, waarvan je er twee te horen krijgt op het concert van vrijdag. (‘Your blood inside me’ van Valerie Van Roey & ‘Meat Chops for Me’ van Lucas Schreel). Daarnaast spelen ze 3 stukken (we are headliner, The House of Sleep, Play.) die ze samen geschreven hebben (in een doorgeefsysteem, waarbij ze elkaars materiaal bewerken, verwijderen, dingen toevoegen, veranderen, …). Play. is tevens het recentste werk van Headliner dat vrijdag in première gaat. Daarbij komt nog het stuk ‘Dark Matters’ dat Koen Quintyn schreef voor de slagwerk bachelorproef van Jonathan Bonny maar dat ook nu vrijdag al in première gaat. (het stuk heeft een slagwerk set-up in de hoofdrol maar wordt ondersteund door Mirek en Koen zelf). Als concertopener komt de slagwerkklas van het Conservatorium Gent met het werk ‘Fields (for power supplies)’ van Hugo Morales.

Programma :

– Slagwerkklas (Jelle Proost, Louis Snauwaert, Axel Dewulf, Ward Van Hertum, Jose Vindel, Jonathan Bonny)

  • Hugo Morales, Fields (for power supplies)

– Headliner (Jonathan Bonny, Mirek Coutigny, Koen Quintyn)

  • Headliner, we are headliner (2012)
  • Valerie Van Roey, Your Blood Inside Me (2012)
  • Lucas Schreel, Meat Chops For Me (2012)
  • Headliner, The House of Sleep (2012)
  • Koen Quintyn, Dark Matters (2012, creatie)
  • Headliner , Play. (2013, creatie)

Tijd en plaats van het gebeuren :

Headliner @ Springsounds
Vrijdag 3 mei 2013 om 20.00 u
Conservatorium Gent

Hoogpoort 64
9000 Gent
Gratis toegang