HERMESensemble & Karin De Fleyt presenteren Stockhausens Schönheit in het Conservatorium van Antwerpen

Karin De Fleyt In de loop van 2012 en 2013 bestuderen Karin De Fleyt (foto), Peter Merckx en Senne La Mela – solisten van HERMESensemble – Schönheit (2006) van Karlheinz Stockhausen (1928-2007). De studie gebeurt in nauwe samenwerking met de Stockhausen Stiftung te Kürten (DE). Schönheit vormt het ‘zesde uur’ uit de cyclus Klang – Die 24 Stunden des Tages van de grote Duitse avant-gardist en vernieuwer. Het is een parel van een kamermuziekwerk voor fluit, trompet en basklarinet. De Werkgroep Hedendaagse en Actuele Muziek (WHAM) van het Koninklijk Conservatorium nodigt Karin De Fleyt uit om het werk inhoudelijk en vormelijk te komen toelichten, waarna een uitvoering door HERMESensemble volgt.

Tijd en plaats van het gebeuren :

HERMESensemble / Karin De Fleyt : Karlheinz Stockhausen, Schönheit
Dinsdag 7 mei 2013 om 12.30 u
Zwarte zaal – Koninklijk Conservatorium Antwerpen

Desguinlei 25
2018 Antwerpen
Gratis toegang

Meer info : hermesensemble.be

Extra :
Karlheinz Stockhausen : www.stockhausen.org en youtube
Karlheinz Stockhausen, een unicum als componist, Sebastian op duits.skynetblogs.be, 9/12/2007
Klankbeeldhouwer Karlheinz Stockhausen, Hellen Kooijman op www.computable.nl, 8/06/2001