Françoise Vanhecke geeft lecture recital rond nieuwe zangtechniek in Logos

Françoise Vanhecke Naar aanleiding van het ICVT 8 in Brisbane (Australië) is de ons meer dan vertrouwde allround performer Françoise Vanhecke geselecteerd om een speciale Rondetafel-presentatie te verzorgen. Haar onderwerp ‘Inhaling singing, an extended technique’ (ISFV), is een volstrekt nieuwe zangtechniek waar ze al enige jaren onderzoek naar verricht en nu op doktoreert. Bij Logos geeft ze ons al een voorproefje van die presentatie in de vorm van een lecture-recital betreffende haar onderzoek. Daarbij zal ze niet alleen een onderbouwde analyse van haar onderwerp verzorgen, maar de onderzoeksresultaten ook uitgebreid stofferen met enkele muziekstukken.

Zo brengt Françoise nieuwe, eigen composities onder haar pseudoniem Irma Bilbao, alsook Triticus Arscotiensis, een theatrale aria voor sopraan en robotorkest die Sebastian Bradt componeerde op het gedicht Alla Bandiera Rossa van Pier Paolo Pasolini. Verder krijgen we de wereldpremière van Le Lâcheur (para voz e performance de soprano – oeuvre dédiée à la soprano Françoise Vanhecke) van de Braziliaanse componist Jorge Antunes.

Françoise Vanhecke is een veelzijdige artieste met internationale faam – zangeres, pianiste, actrice, stempedagoge, vocal coach en componist (Irma Bilbao). Het klassieke repertoire laat haar niet onberoerd, maar door haar veelzijdig talent is ze veel gevraagd als zangeres voor de creatie van hedendaags werk, gaande van lied tot opera. Ze behaalde verschillende internationale prijzen en in 2003 behaalde ze een grant van de New York Women Composers, wat een keerpunt betekende voor haar carrière.

Zij treedt op in het binnen- en buitenland met haar soloprogramma’s (waarbij ze zichzelf begeleidt aan de piano) die haar veelzijdigheid duidelijk illustreren. Françoise Vanhecke is niet alleen een zangeres en performer, zij heeft ook het talent en het lef om minder begane paden te bewandelen. Ze staat op de affiche van de belangrijkste muziekfestivals en theaterhuizen van de wereld.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Lecture Recital Françoise Vanhecke
Donderdag 6 juni 2013 om 20.00 u
Logos Tetraëder – Gent

Bomastraat 26-28
9000 Gent

Meer info : www.logosfoundation.org en www.francoisevanhecke.be

Extra :
Françoise Vanhecke op www.muziekcentrum.be en youtube
Sebastian Bradt op www.logosfoundation.org, www.muziekcentrum.be en www.youtube.com
Jorge Antunes op en.wikipedia.org en youtube

Een antwoord op “Françoise Vanhecke geeft lecture recital rond nieuwe zangtechniek in Logos”

Reacties zijn gesloten.