Filmmuziek van en met Gabriel Yared in Flagey

Gabriel Yared Nadat Gabriel Yared (foto) tijdens het Filmfestival Gent 2004 voor Cold Mountain de ‘Best Original Soundtrack of the Year Award’ ontving, komt hij terug naar ons land voor een uniek concert in Flagey, waarbij de meest legendarische filmscènes worden geprojecteerd op groot scherm. Gabriel Yared levert niet alleen de muziek voor dit unieke concert, maar zit ook zelf aan de piano. Voor de gelegenheid wordt hij vervoegd door een cast wereldvermaarde solisten: Juanjo Mosalini (bandoneon), Lewis Morison (saxofoon) en Gaëlle Méchaly (sopraan). Dirigent van dienst is Dirk Brossé.

Gabriel Yared schreef voor het eerst filmmuziek in 1975, bij de film Miss O’Gynie et les hommes fleurs van de Belg Samy Pavel. Er volgden nog vele andere soundtracks, waaronder die voor The Talented Mr. Ripley en Cold Mountain. Met zijn compositie voor The English Patient won hij een Oscar, een Golden Globe en een Grammy Award. In 2004 ontving Yared voor Cold Mountain zowel de Soundtrack Composer of the Year Award als de Best Original Soundtrack of the Year Award op de World Soundtrack Awards. 

Tijd en plaats van het gebeuren :

Brussels Philharmonic : Filmmuziek Gabriel Yared
Zaterdag 15 juni 2013 om 20.15 u
Flagey – Brussel

H.-Kruisplein
1050 Elsene (Brussel)

Meer info : www.flagey.be en www.brusselsphilharmonic.be

Extra :
Gabriel Yared : www.gabrielyared.com, en.wikipedia.org, www.imdb.com en youtube

Elders op Oorgetuige :
Filmmuziekstad Gent te gast in Tallinn met uniek concert Brussels Philharmonic, 28/11/2010