Godfried-Willem Raes & Françoise Vanhecke op TEDxGhent

Godfried-Willem Raes Na verschillende geslaagde en uitverkochte edities komt TEDx dit jaar terug naar Gent met als doel het inspireren van mensen door de kracht van ideeën. TEDx (Technology, Entertainment and Design) verzamelt ‘s werelds meest creatieve geesten om hun ideeën en toekomstvisie te delen in korte en levendige ‘talks’. Al deze lezingen worden professioneel opgenomen en verspreid via de met prijzen bekroonde website van TED die een globaal publiek aantrekt. Dit jaar doet ook Godfried-Willem Raes (foto) mee, met een woordje uitleg over hoe hij zijn radarsystemen en robotinstrumenten ontwerpt en over zijn passie voor robotica in het algemeen. Hij brengt zelfs een robot mee. We kijken ook uit naar de talk van kersverse academica Françoise Vanhecke, die – letterlijk – nieuw leven blaast in de onderzoeksactiviteit van Stichting Logos.

Voor het derde jaar op rij wordt in de Bijloke het evenement TEDxGhent georganiseerd, een dag waarin interessante en creatieve concepten worden besproken en sprekers vanuit verschillende sectoren hun bijdrage komen leveren. Bovendien is het ook de ideale gelegenheid om te netwerken.Het motto van TEDxGhent 2013 is ‘Bathing in Ideas’, een hele dag lang zullen sprekers over de meest diverse onderwerpen een korte talk van maximum 18 minuten geven. De focus van de talks ligt op innovatieve ideeën en concepten op het vlak van technologie, entertainment en design, maar daarnaast wordt er ook een platform gegeven aan sprekers die omwille van hun levenskeuzes of beroep een inspiratie zijn voor anderen.

Zo zullen dit jaar onder meer Marleen Temmerman van de World Health Organisation, auteur Pierre Pirard van het boek ‘Vous n’êtes pas des élèves de merde’, ingenieur Jelle De Smet, mode-ontwerper Bruno Pieters en ‘Kids as consumers’ expert Agnes Nairn aanwezig zijn. Ook 9K, de winnaars van de TEDxGhent award op AppsForGhent en de winnaars van de TEDxGhent PhD contest worden verwacht. Net zoals vorig jaar praat Lieven Scheire alles aan elkaar.

Tijd en plaats van het gebeuren :

TEDxGhent
Zaterdag 22 juni 2013 van 10.00 u tot 18.00 u
Concertzaal Muziekcentrum De Bijloke – Gent

Bijlokekaai 7
9000 Gent

Meer info : tedxghent.be en www.ted.com

Extra :
Godfried-Willem Raes op www.matrix-new-music.be, www.logosfoundation.org, www.bamart.be en youtube
Françoise Vanhecke op www.muziekcentrum.be en youtube

Elders op Oorgetuige :
Françoise Vanhecke geeft lecture recital rond nieuwe zangtechniek in Logos, 1/06/2013
Docentenconcert Godfried-Willem Raes in het Conservatorium Gent, 15/10/2012