Basta Diva : een hilarische muzikale show van Francoise Vanhecke en Lieven Debrauwer

Basta Diva Lieven Debrauwer, regisseur van de films Confituur en Pauline & Paulette, staat tijdens de Gentse Feesten op de planken in Theater Tinnenpot. Niet alleen regisseert hij zangeres Françoise Van Hecke (foto) in haar creatie Basta Diva, maar hij vult ook de rol van haar tegenspeler in. Het concert van operadiva Carmella loopt zwaar uit de hand. Mozart, Puccini, Händel, Beethoven, Satie, Berio maar ook Van Halen, Michael Jackson, Dalida… ze passeren allemaal de revue. Carmella maakt er een boeltje van samen met haar rivaal-regisseur. En het loopt niet goed af. Alhoewel…

In Basta Diva gaat Van Hecke loos als Lucia Carmella Pommodori di Monte Carlo, een vrouw met talent en met streken. Maar ze krijgt onverwacht concurrentie van haar eigen regisseur (Lieven Debrauwer), waarna de voorstelling ontspoort. Aan de theaterdirecteur (Debrauwer) en aan de ook muzikaal getalenteerde poetsvrouw Germaine (Van Hecke) om de voorstelling te redden. Basta Diva brengt een reis door de klassieke wereld van Mozart, Händel en Beethoven, maar klopt evengoed aan bij Piaf.

Basta Diva is een concert van Lucia Carmella Pommodori di Monte Carlo dat een beetje uit de hand loopt… De kuisploeg van het theater mag nadien het boeltje opkuisen en zorgt onverwachts voor een apotheose. Françoise fascineert en speelt, letterlijk en figuurlijk. Ze begeleidt zichzelf op piano en speelt soms de pannen van het dak als omhooggevallen en doorgedraaide diva. Een diva van bij ons met een klok van een stem. Een madam met allure, stijl en gevoel voor humor. Klassiek, opera, hedendaags, chanson, cabaret, pop… Ze brengt muziek als wereldtaal en andersom – taal in de muziek: je beleeft het Nederlands, Frans, Engels, Italiaans, Duits, Françoisiaans, Chinees en zelfs West-Vloams als nooit tevoren. Niks houdt haar tegen ! Basta Diva is een hilarische show vol emotie, ontroering en humor.

Françoise Vanhecke is een veelzijdige artieste met internationale faam – zangeres, pianiste, actrice, stempedagoge, vocal coach en componist (Irma Bilbao). Het klassieke repertoire laat haar niet onberoerd, maar door haar veelzijdig talent is ze veel gevraagd als zangeres voor de creatie van hedendaags werk, gaande van lied tot opera. Ze behaalde verschillende internationale prijzen en in 2003 behaalde ze een grant van de New York Women Composers, wat een keerpunt betekende voor haar carrière.

Zij treedt op in het binnen- en buitenland met haar soloprogramma’s (waarbij ze zichzelf begeleidt aan de piano) die haar veelzijdigheid duidelijk illustreren. Françoise Vanhecke is niet alleen een zangeres en performer, zij heeft ook het talent en het lef om minder begane paden te bewandelen. Ze staat op de affiche van de belangrijkste muziekfestivals en theaterhuizen van de wereld.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Françoise Vanhecke & Lieven Debrauwer : Basta Diva
Van zondag 21 t.e.m. maandag 29 juli 2013, telkens om 17.30 u
Theater Tinnenpot – Gent

Tinnenpotstraat 21
9000 Gent

Meer info : gentsefeesten.be en www.francoisevanhecke.be

Bekijk de trailer van Basta Diva

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=zs4BfQH3ZhA?feature=player_detailpage&w=500&h=305]