Uniek orgelconcert met Jonathan Dimmock in de barokke Gentse Onze-Lieve-Vrouw-Sint-Pieterskerk

Jonathan Dimmock Vrijdagavond vertolkt de Amerikaanse organist Jonathan Dimmock (foto) op het historisch Van Peteghem-orgel in de Onze-Lieve-Vrouw-Sint-Pieterskerk in Gent oude en hedendaagse composities die een culturele brug vormen tussen de Lage Landen en Amerika. Op het programma werken van o.a. Copland, Matter, Locklair, Weitz en Sweelinck. Een concert in de unieke barokke Gentse Onze-Lieve-Vrouw-Sint-Pieterskerk is altijd een bijzondere belevenis. Met dit orgelconcert op de late avond in het kader van de Gentse Feesten wil de Stuurgroep Van Peteghem Orgel een bijdrage leveren aan de grote historische verbanden die er bestaan tussen de orgelcultuur van de Nederlanden en Amerika.

Organist Jonathan Dimmock is een internationaal bekende organist, koordirigent, continuo speler en begeleider van verschillende ensembles. Hij studeerde aan het Oberlin Conservatory en de Yale University. Hij vervulde belangrijke functies aan de Westminster Abbey in London en aan drie Amerikaanse kathedralen: St. John the Divine in New York, St. Mark’s Minneapolis en Grace in San Francisco. Momenteel is hij verbonden aan de bekende San Francisco Symphony. Hij is daarnaast organist en koordirigent van de St. Ignatius Church en de Congregation Sherith Israel , beiden in San Francisco. Hij heeft een Grammy Award gewonnen voor zijn werk met de San Francisco Symphony. Meer dan 35 CD’s werden ondertussen van hem opgenomen en hij was al te gast op 5 continenten. Hij werkte mee aan radio- en televizieuitzendingen van de National Public Radio, Radio France, BBC3, ABC (Australia), MTV2 (Budapest), BCC (Barbados), and SABC (South Africa). Hij studeerde bij belangrijke meesters zoals Gillian Weir, Simon Preston, Jean Langlais, Peter Hallock, Haskell Thomson, William Porter, Thomas Murray, Harald Vogel, J. Franklin Clark, Paul Halley, Naji Hakim, en Frédéric Blanc. Hij is medeoprichter van de American Bach Soloists, stichter van de Artists Vocal Ensemble (AVE) en voorzitter van Resonance, dat gebruik maakt van muziek in internationale conflictbeheersing. Johathan Dimmock is een veelgevraagd spreker op het gebied van spiritualiteit, psychologie, esthetica en de kunsten.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Jonathan Dimmock : From the Lowlands to the Americas
Vrijdag 26 juli 2013 om 22.00 u
Onze-Lieve-Vrouw-Sint-Pieterskerk – Gent

Sint-Pietersplein
9000 Gent

Meer info : gentsefeesten.be, www.stuurgroepvanpeteghemorgel.be en www.jonathandimmock.com