Alki Guitar Trio brengt werk van Amerikaanse en Braziliaanse componisten in Leuven en Brussel

Alki Guitar Trio Het piepjonge Alki Guitar Trio is een unicum in de wereld van kamermuziek. De subtiele mix van de zessnarige gitaar van Magali Rischette, de zevensnarige van Adrien Brogna en de tiensnarige van Hughes Kolp creëert een ongeëvenaarde klank. Het repertoire van dit drietal concentreert zich vooral op Noord-Amerikaanse en Braziliaanse componisten, zoals ook op hun debuutalbum ‘Alki’ (2011) te horen is. In het kader van het festival Midis-Minimes/Zomer van Sint-Pieter brengt het Alki Guitar Trio werk van Paulo Bellinati, Kevin Callahan, Sérgio Assad, Astor Piazzolla en Mauricio Carrilho.

In 2003 ontmoetten Magali Rischette, Adrien Brogna en Hughes Kolp elkaar aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Bergen in de gitaarklas van de Braziliaanse meester Odair Assad tijdens een project ‘kamermuziek’. Hughes Kolp was assistent bij Odair Assad en werd aangesteld als docent aan het Conservatorium van Luik. Adrien Brogna werd één van zijn assistenten. Ze zijn beiden laureaten van de Dexia Classics wedstrijd. Magali Rischette studeerde bij Raphaella Smits en geeft gitaarles aan de academies van Brussel en Waterloo.
Het plezier van het samenspelen werd snel een evidentie en leidde tot de officiële vorming van een gitaartrio. Alleen moest nog een naam gevonden worden. Het was de componist Kevin Calahan, die het idee ‘ALKI Guitar Trio’ lanceerde. Hij componeerde het werk ‘Suite Seatlle’ in drie bewegingen, speciaal voor het trio. ALKI was de naam van de tweede beweging en die naam werd unaniem gekozen als naam voor het trio.
Het Alki Guitar Trio treedt voornamelijk in België en Frankrijk op, maar in de zomer van 2007 gaven ze ook een reeks concerten in Brazilië. In 2008 vervoegde Hughes Kolp, Magali Rischette en Adrien Brogna, als lid van het ALKI Guitar Trio. Hun eerste CD ‘Alki’ verscheen in 2011op het label GHA Records, een label gespecialiseerd in gitaarmuziek. Het trio heeft duidelijk de creativiteit van verschillende componisten gestimuleerd, want verscheidene componisten hebben speciaal voor hen werk gecomponeerd, zoals Kevin Calahan en Mauricio Carrilho.

Programma :

  • Paulo Bellinati (1950-), Baião de gude
  • Kevin Callahan (1958-), Suite Seattle – Alki
  • Sérgio Assad (1952-), The Enchanted Island
  • Astor Piazzolla (1921-1992), Fuga y misterio (arr. Sérgio Assad)
  • Mauricio Carrilho (1957-), Moacirsantosiana 10 (Dédiée à l’Alki Guitar Trio)
  • Mauricio Carrilho, Moacirsantosiana 11 (Dédiée à l’Alki Guitar Trio)

Tijd en plaats van het gebeuren :

Alki Guitar Trio : Paulo Bellinati, Kevin Callahan, Sérgio Assad, Piazzolla, Mauricio Carrilho
Donderdag 8 augustus 2013 om 12.15 u
30CC/Wagehuys – Leuven

Brusselsestraat 63
3000 Leuven

Meer info : www.zomer-van-sint-pieter.be
————————–
Vrijdag 9 augustus 2013 om 12.15 u
Koninklijk Conservatorium Brussel

Regentschapsstraat 30
1000 Brussel

Meer info : www.midis-minimes.be

Extra :
Paulo Bellinati : www.bellinati.com, en.wikipedia.org en youtube
Kevin Callahan : www.kevincallahan.org
Kevin Callahan Interview op www.classicalguitar.org
Sérgio Assad : www.assadbrothers.com, en.wikipedia.org en youtube
Astor Piazzolla : www.piazzolla.org, nl.wikipedia.org en youtube
Mauricio Carrilho : www.allmusic.com en youtube

Elders op Oorgetuige :
Een hele zomer vol heerlijke lunchconcerten in Brussel en Leuven tijdens Midis-Minimes en Zomer van Sint-Pieter, 30/06/2013