Wonderkind Liesa Van der Aa ontdekt Dowland

Liesa Van der Aa 450 jaar geleden werd John Dowland geboren. Hij bracht met zijn werk een ware melancholiegolf op gang. Niet verwonderlijk dat zijn werk blijft doorklinken doorheen heel het programma van het KlaraFestival. Liesa Van der Aa verweeft haar eigen werk met dat van John Dowland. Haar eigen nummers veranderen plots in een lied van Dowland en in soundscapes duiken flarden van Dowlands melancholische muziek op.

Liesa Van der Aa bracht in februari 2012 haar debuutalbum Troops uit, dat geproduced werd door Boris Wilsdorf van Einstürzende Neubauten.
Op dat album creëerde zij, een heel eigen klankuniversum met viool, stem en effectpedalen. Ter ere van de 450ste verjaardag van de Britse componist John Dowland zet Liesa Van der Aa op vraag van het KlaraFestival haar zoektocht verder naar de raakvlakken tussen soundscape, barok, pop en experiment. ze verweeft haar eigen werk met dat van John Dowland, de meest invloedrijke muzikant uit de elizabethaanse tijd. Haar eigen nummers veranderen plots in een lied van Dowland, en in soundscapes duiken flarden van Dowlands melancholische muziek op.

Dowland heeft ‘hits’ geschreven die haast iedereen kent en die bijzonder knap in elkaar steken. Hij gebruikte codes die iedereen begrijpt. Daardoor klinkt zijn werk nog altijd aantrekkelijk. Verwacht je bij Dowland Recomposed niet aan rock-‘n-roll, wel aan een rustige, sfeerrijke voorstelling waarin ik de mogelijkheden van mijn stem verder aftast.” (Liesa Van der Aa, Staalkaart)

Tijd en plaats van het gebeuren :

Liesa Van der Aa & Co : Dowland recomposed
Zondag 1 september 2013 om 20.00 u
Flagey – Brussel

H.-Kruisplein
1050 Elsene (Brussel)

Meer info : www.klarafestival.be, www.flagey.be en www.liesavanderaa.be

Elders op Oorgetuige :
KlaraFestival 2013 : melancholie als rode draad, 24/08/2013