Gratis live performance Yannick Franck in Q-O2

Yannick Franck Muzikant, performer en oprichter van het Idiosyncratics label Yannick Franck heeft een heel persoonlijke stijl ontwikkeld waarbij hij scherp akoestische onderzoek combineneert met schurende geluidsmuren. Zijn muziek wordt vaak omschreven als trance opwekkend en maakt gebruik van zowel muziekinstrumenten als niet-muzikale objecten zoals stem, radio-signalen en veldopnames. Tijdens zijn zomerresidentie bij Q-O2 creëerde hij de geluidsinstallatie ‘Clinamen’. Zaterdagavond geeft hij er een gratis live performance.

Yannick Franck is muzikant, performer en oprichter van het Idiosyncratics label. Zijn muziek gebruikt bronnen als stem, radiosignalen, field recordings, instrumenten en niet-muzikale objecten en gaat van akoestische exploraties (The Staircase Continuum) tot  een meer stylistisch-expressionistische stijl (Memorabilia), twee onderzoeksvelden die samenkomen in zijn laatste werken Hierophany (zal uitgebracht worden op Monochrome Vision) en The Utmost Night (zal uitgebracht worden op Taâlem recordings). Naast zijn opnames en performances maakt Yannick Franck ook site-specifieke klankinstallaties.

Franck is lid van het elektro-akoestische ‘noise’ improvisatieproject Y.E.R.M.O., samen met gitaarspeler Xavier Dubois en drummer Jason Van Gulick. Ze werkten samen met artiesten als Gast Bouschet en Nadine Hilbert  en componeerden soundtracks voor hun politieke installatie Collision Zone (Biënnale van Venetië 2009, Pavillioen van Luxembourg). Andere samenwerkingen behelsen hun intense audiovisuele performances, Things to Come, Collision Zone en Toward The Event Horizon.

Recent startte Franck het minimal-industrial duoproject ORPHAN SWORDS EN RÄUM, een audiovisueel soloproject met de bedoeling hedendaagse rituelen te creëren door middel en misbruik van analoge en digitale technologieën, electronisch bewerkte stemmen, keelgezang, dans, geschreeuw, massieve drones en beats.

In het verleden werkte hij samen met onder andere Pietro Riparbelli / K11, Craig Hilton (Gauchiste, Loincloth), Phil Maggi, Alan Trench (World Serpen, Temple Music, Orchis) en Esther Venrooy. Zijn muziek werd uitgebracht op diverse labels zoals Silken Tofu, Young Girls Records, het conceptproject van Sylvain Chauveau Onement en het Italiaanse label Silentes. Franck en Riparbelli werken momenteel, met de steun van Alan Trench (ex World Serpent, Temple Music), aan een nieuw album met opnames gemaakt in de Aleister Crowley’s Abbey van Thelema in Cefalù in Sicilië.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Post-residency performance: Yannick Franck
Zaterdag 7 september 2013 om 20.30 u
Q-O2 – Brussel

Koolmijnenkaai 30-34
1080 Brussel
Gratis toegang

Meer info : www.q-o2.be en yannickfranckchronicles.blogspot.be