Klassiek in de Stad brengt ballet, opera en klassieke muziek in open lucht

Klassiek in de Stad Het Koninklijk Ballet Vlaanderen, de Vlaamse Opera en deFilharmonie blazen ook dit jaar verzamelen om het culturele seizoen feestelijk in te zetten. Tijdens Klassiek in de Stad op zaterdag 7 en zondag 8 september presenteren de drie cultuurhuizen een gratis voorproefje van hun seizoen. Voor de gelegenheid wordt het Sint-Jansplein met banken en klapstoelen omgetoverd tot een heuse concertzaal in open lucht voor maar liefst 3000 mensen. 

Op zaterdagavond tonen de dansers van het Koninklijk Ballet Vlaanderen hun souplesse en indrukwekkende fysieke kracht tijdens een openbare balletles. Vervolgens trakteert het gerenommeerde gezelschap het publiek op enkele fragmenten uit balletklassiekers als Sleeping Beauty, Het Zwanenmeer en The Return of Ulysses.

Naar jaarlijkse gewoonte zet de Vlaamse Opera de zondag van Klassiek in de Stad in. Het nieuwe seizoen van de Vlaamse Opera staat in het teken van Fatal Attraction en dus brengen het Symfonisch Orkest, Koor en Kinderkoor van de Vlaamse Opera enkele hoogtepunten uit onder andere Tosca, Der Rosenkavalier en Otello tijdens dit passionele concert onder leiding van dirigent Yannis Pouspourikas. Presentator Thomas Vanderveken zorgt voor de relativerende noot tussendoor en de nodige verrassingen. Misschien nodigt hij het publiek wel uit voor een wals?

Bij valavond is het de beurt aan deFilharmonie. Voordat het orkest het podium betreedt, gaat het Re-Mix Orchestra – een van de educatieve projecten van deFilharmonie – aan het improviseren met accordeonist Gwen Cresens. Daarna koerst deFilharmonie onder leiding van Martyn Brabbins doorheen de highlights uit het symfonische repertoire. Samen met presentator Kurt van Eeghem, Gwen Cresens en de drie jonge leeuwen van viooltrio Trilogy (Hrachya Avanesyan, Lorenzo Gatto en Yossif Ivanov) maakt het orkest er ook dit jaar een feest van op het Sint-Jansplein. Drank- en eetstalletjes maken dit culturele feest compleet.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Klassiek in de Stad
Zaterdag 7 en zondag 8 september 2013
Sint-Jansplein Antwerpen

Het volledige programma en alle verdere info vind je op www.klassiekindestad.be