Canvas Klassiek focust deze maand op enkele jarige ensembles

Eric Sleichim Op zondag 1 september begon Canvas Klassiek het nieuwe seizoen met Mahlers eerste symfonie. Later in de maand focust Canvas Klassiek op een aantal jarige ensembles: Bl!ndman, I Solisti del Vento en Il Gardellino. Ook Musica Mundi bestaat 15 jaar. Die organisatie nodigt heel jonge toptalenten uit de hele wereld uit voor een zomercursus kamermuziek. Passie, energie en spelplezier zijn de sleutelwoorden voor deze muzikanten van morgen.

Eric Sleichim en Blindman, een passie voor klank
Portret van saxofonist Eric Sleichim (foto), bezieler van het saxofoonkwartet BL!NDMAN en het BL!NDMAN collectief. Eric Sleichim (1958) was in de jaren ’80 lid van de Brusselse groep Maximalist!, maar richtte in 1988 zijn eigen saxofoonkwartet BL!NDMAN op. Met dat ensemble wilde hij zich loswrikken uit het protocol van een klassiek concert en vooral nieuwe klankmogelijkheden en een nieuw repertoire voor saxofoonkwartet ontdekken. BL!NDMAN staat al die tijd voor een passionele zoektocht naar klanken en een ontmoetingsplaats van diverse kunstdisciplines. Sleichim bewerkte voor zijn kwartet oude muziek en partita’s van Bach en componeerde zelf heel wat voor zijn ensemble. Het saxofoonkwartet groeide ook uit tot een echt collectief.

Zondag 8 september om 12.00 u – Herhaling zaterdag 14 sept. om 15.00 u
Heruitzending n.a.v. het 25-jarig bestaan van Bl!ndman.

Bl!ndman concert
Het saxofoonkwartet BL!NDMAN [sax] met frontman Eric Sleichim brengt een staalkaart uit zijn uiterst veelzijdige repertoire, dat reikt van de renaissance tot vandaag. Sleichim bewerkte voor zijn ensemble oude muziek van Leoninus, Josquin Desprez, Pierre de la Rue, Dietrich Buxtehude (met contratenor Marnix de Cat) en Johann Sebastian Bach. Bij de renaissancemuziek combineert Eric Sleichim ‘Ricercare una melodia’, een solowerk van Jonathan Harvey. Daarnaast speelt BL!NDMAN [sax] ‘Storm at low tide’, een werk dat Eric Sleichim zelf voor zijn ensemble componeerde en ‘Contre six’ van Thierry De Mey en Peter Vermeersch .

Zondag 8 september om om 12.53 u , aansluitend op het portret van Eric Sleichim

Meer info : www.canvas.be