Uniek dubbelconcert met twee bijzondere zanggroepen van eigen bodem in Flagey

Shanti! Shanti! Een uniek dubbelconcert voor jong én oud in Flagey met twee bijzondere zanggroepen van eigen bodem: Shanti! Shanti! en VoiXlà. Op het programma staan nieuwe liedjes en koorstukken van Thomas Smetryns & Olivier Thomas. Shanti! Shanti! is een groep zingende kinderen uit Brussel en Antwerpen met oog voor gekke stemmen, rara talen en kleurrijke klanken. Opgericht in de buik van het Festival van Vlaanderen Brussel en MET X besteedt dit kinderkoor uit Brussel en Antwerpen extra aandacht aan kansarm en kansrijk, verschillende thuistalen en culturele achtergronden. Ze zingen uitsluitend muziek die speciaal voor hen werd geschreven. Ook voor VoiXlà schiet het woord ‘koor’ te kort. Deze 13 zangers/muzikanten uit Brussel brengen een eigenzinnig en gedurfd repertoire, volledig vocaal of als een soort mini-orkest. Ze aarzelen bovendien niet om buiten de lijnen te kleuren met ongehoorde onomatopeeën en klankkleuren. Verruim dus je zinnen en verwacht een wereldtaal boordevol ritme en sprekende melodieën.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Shanti! Shanti! & VoiXlà
Zondag 8 september 2013 om 10.30 u
Flagey – Brussel

H.-Kruisplein
1050 Elsene (Brussel)

Meer info : www.klarafestival.be, www.flagey.be en www.shantishanti.be

Extra :
Thomas Smetryns : www.myspace.com/thomassmetryns, www.matrix-new-music.be en youtube

Elders op Oorgetuige :
KlaraFestival 2013 : melancholie als rode draad, 24/08/2013