‘The house taken over’ opent nieuwe seizoen van deSingel

The House Taken Over Een broer, een zus, een huis. Ze wonen in het huis en komen niet meer buiten. De gewoontes die ze er hebben opgebouwd, zijn mettertijd rituelen geworden. Het rustige leven dat ze leiden, biedt hen een comfortabele cocon, ver weg van elke dreiging. Regelmatig weerklinken onbestemde geluiden in delen van het gigantische huis. Dan sluiten de twee bewoners simpelweg die delen af. Met het verloop van de tijd wordt hun leefruimte steeds beperkter. Maar hun gewoontes blijven dezelfde.

Geïnspireerd op een novelle van Julio Cortázar, duiken de Portugese componist Vasco Mendonça en de Engelse dramaturg Sam Holcroft in de geheimen van een koppel, vertolkt door twee zangers en ondersteund door een instrumentaal ensemble. Regisseuse Katie Mitchell vertaalt het ongezegde en de verontrustende vervreemding naar de scène. Wie haar recente opera- en theaterregies zag, weet dat Mitchell een indrukwekkende beeldtaal en precieze personenregie hanteert. Met de opera ‘Written on skin’ beleefde ze in 2012 een triomf op het festival van Aix-en-Provence en in verschillende andere Europese steden. Ook ‘The house taken over’ ging in première in Aix om nadien het nieuwe seizoen van deSingel te openen.

Tijd en plaats van het gebeuren :

LOD/Vasco Mendonça & Katie Mitchell : The House Taken Over
Woensdag 11, donderdag 12 en zaterdag 14 september 2013, telkens om 20.00 u
deSingel – Antwerpen

Desguinlei 25
2018 Antwerpen

Meer info : www.desingel.be, www.lod.be en www.askoschoenberg.nl

Extra :
Vasco Mendonça : vascomendonca.com