Pioneers of experimental music : Carl Stone in Logos

Carl Stone Componist en audio-artiest Carl Stone (USA, 1953), student van Subotnick en van Tenney, maakt sedert ’72 vrijwel uitsluitend elektronische muziek. Zijn palmares was van invloed op generaties audio-artiesten die na hem kwamen.

De voorstelling bij Logos draait rond Fujiken, een brok muziek van 1 uur die werd gedistillleerd uit field recordings uit Japan, Thailand, Cambodja en Vietnam. Het is een werk met tragere, subtiel ontvouwende lagen tekst, muziek en randgeluiden. Door zijn soeplesse naar tonale muziek toe en door de vele loops wordt dit werk soms bij het minimalisme geklasseerd. Het wordt een eendelige, massieve meerkanaals geluidstrip die je luisterend oor staat te wachten.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Pioneers of experimental music : Carl Stone
Donderdag 12 september 2013 om 20.00 u
Logos Tetraëder – Gent

Bomastraat 26-28
9000 Gent

Meer info : www.logosfoundation.org

Extra :
Carl Stone : www.sukothai.com en en.wikipedia.org