Time Canvas X tekent verzet aan met een mix van installatiekunst, muziek en performances

Luk Vaes, Seth Josel en Jona Kesteleyn De tiende editie van het jaarlijkse Time Canvas festival van ChampdAction en M HKA staat in het teken van ‘Protest Song’. Time Canvas X tekent verzet aan met een programmamix van installatiekunst, muziek en performances, met o.a. muziek van Mauricio Kagel door Luk Vaes, Seth Josel en Jona Kesteleyn (foto), de Russische cellist Dmitry Cheglokov met composities van John Cage tot eigengeschreven punkmuziek, stukken uit Hold Your Horses, de grand opéra de trash van artistiek leider van ChampdAction Serge Verstockt, één van de winnaars van LAbO IV ‘Boulevard Off‘, protestsongs van een resem bekende en minder bekende muzikanten uit verschillende disciplines etc.

Luk Vaes brengt Unter Strom (1969) en Tactil (1970) van componist Mauricio Kagel, destijds schandaleus. Unter Strom uit kritiek op het consumentisme, terwijl Tactil zich verzet tegen het ‘virtuosendom’. De twee partituren werden door Kagel nooit afgewerkt maar zijn door Vaes opnieuw gereconstrueerd. Dmitry Cheglakov, een hedendaagse Russische cellist, is te gast op TIME CANVAS. Hij brengt een performance, gecreëerd voor TIME CANVAS. De Grand Opéra de Trash in 27 bedrijven, kortweg Hold your Horses van Serge Verstockt, is een ode aan de ongehoorzaamheid. Op TIME CANVAS wordt een selectie van protestscènes uitgevoerd. LAbO #4 winnaars gaan luidkeels tekeer met hun installatie Boulevard off. Protest gegarandeerd! Vrij podium voor protestzangers & -muzikanten.

Op het vrij podium voor protestzangers & -muzikanten zijn o.a. NoMoBS, danser en choreograaf Marc Vanrunxt, Philip Bosschaerts van Mintzkov, Rolande Van der Paal & Luk Vaes, Wannes Deneer en slam poets Philip Meersman, Seckou, Dzjiessus en Elli te gast.

Tijd en plaats van het gebeuren :

ChampdAction : Time Canvas X – Protest Song
Zondag 22 september 2013 om 13.00 u
Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen

Leuvenstraat 32
2000 Antwerpen

Meer info : www.muhka.be en www.champdaction.be

Elders op Oorgetuige :
Hold your horses : ChampdActions ‘Opera de Trash’ in première in deSingel, 19/05/2013
Unieke reconstructie van Mauricio Kagels ‘Unter Strom’ en ‘Tactil’, 28/09/2012