De geboorte van een nieuw ensemble en een spetterend concert met muziek van Frank Nuyts in Heist-op-den-Berg

Frank Nuyts HardScore en het ex-Emanon Ensemble nodigen jullie uit op vrijdag 27 september in CC Zwaneberg in Heist-op-den-Berg voor de bekendmaking van de nieuwe naam tijdens een exclusief concert door het ten doop gehouden nieuwe ensemble. Je krijgt als publiek de naamsprimeur, de voorstelling van de nieuwste cd ‘Fetish’ en een spetterend concert. Op het programma staan het pianoconcerto ‘Innocence in Admiration’ en de chamber symphony ‘Fetish’, beide van de hand van de componist Frank Nuyts. Solisten zijn pianist Erwin Deleux en sopraan Elise Caluwaerts. De cd is vanaf 28 september te verkrijgen op www.vanderkriekenclassics.nl.

Na een intense werking van 17 jaar zal Emanon eindelijk een naam krijgen. Artistiek leider Raf De Keninck kreeg de afgelopen jaren steeds weer de vraag: “Waar staat de naam Emanon eigenlijk voor?” Telkens opnieuw verscheen er een glimlach op zijn mond en legde hij uit dat het woord Emanon niets meer is dan No Name achterstevoren gespeld. Velen waren verrast bij het horen van dit antwoord. De werking van Emanon evolueerde de laatste jaren sterk en stilaan drong zich dan ook een nieuwe profilering op. En bij een nieuwe inhoud hoort uiteraard ook een nieuwe naam!

Frank Nuyts (1957) is docent compositie en orkestratie aan het conservatorium van Gent. Hij studeerde slagwerk en kamermuziek aan het Gentse conservatorium, later compositie en analyse van 20e-eeuwse muziek bij Lucien Goethals. De vroege werken van Nuyts zijn gecomponeerd in een postserieel idioom. Door zijn interesse voor niet-klassieke muziek en door zijn vriendschap met de componist Boudewijn Buckinx slaat hij in ’86 een nieuwe weg in en zo wordt hij samen met Buckinx één van de belangrijkste vertegenwoordigers van postmodernisme in Vlaanderen. Om een geëigende accurate uitvoering van zijn werken te garanderen richt hij in ’89 de groep Hardscore op. Met Hardscore wil hij een brug slaan tussen meer commerciële muziek en hedendaagse muziek. Zijn werk wordt regelmatig uitgevoerd in binnen- en buitenland. De componist won verschillende prijzen, waaronder in 1995 de vijfjaarlijkse cultuurprijs van de stad Gent. Hij werkte onder meer voor deFilharmonie, het Spectra Ensemble en Ensemble Leporello.

Tijd en plaats van het gebeuren :

ex-Emanon, Erwin Deleux & Elise Caluwaerts : Frank Nuyts
Vrijdag 27 september 2013 om 20.00 u
Schouwburg CC Zwaneberg – Heist-op-den-Berg

Cultuurplein 1
2220 Heist-op-den-Berg

Meer info : www.zwaneberg.be

Extra :
Frank Nuyts : www.franknuyts.com, www.hardscore.be, www.matrix-new-music.be en youtube