Cd-release Nico Couck in Antwerpen

Nico Couck Het Antwerpse productiehuis voor nieuwe muziek en geluidskunst ChampdAction werkt in een voormalige Radio 2 studio in Antwerpen dagelijks aan nieuwe projecten, concerten, opnames en geluidsinstallaties. ChampdAction legt bij dat alles een focus op het gebruik van technologie en op een grote openheid naar en samenwerking met andere kunstdisciplines. Sedert eind 2012 organiseert ChampdAction op geregelde tijdstippen concerten in de ChampdAction/Studio. Dat kan gaan van toonmomenten, presentaties van nieuwe cd’s tot concerten van gastensembles en -artiesten. Dat alles met slechts één gemene deler: experiment en kwaliteit gaan hand in hand. Op het eerste ChampdAction Studioconcert van dit seizoen presenteert de jonge gitarist Nico Couck – vorig jaar winnaar jong talent Klara – zijn eerste solocd ‘Reciprocity‘. Met dit project gaat Nico Couck nadien op tournee in Vlaanderen, Nederland en de Verenigde Staten.

Nico Couck behaalde in 2013 zijn masterdiploma gitaar met grootste onderscheiding aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, in de klas van Roland Broux. Sinds 2010 won hij verschillende prijzen bij o.a. Radio Klara Festival, Laboratorium III (ChampdAction), en de Internationel Lions Music Competition. In 2012 werd hem door Stichting Conservatorium Antwerpen de Oranjebeurs toegekend, en werd hij met zijn productie stompbox.guitar genomineerd voor de Logos Foundation Award 2012.

Als uitvoerder was hij reeds te zien tijdens o.a. de Internationale Ferienkurse für Neue Musik (DE), Acht Brücken Festival (DE), The Global Composition Conference (DE), ISCM World Music Days (BE), Transit Festival (BE), Ars Musica (BE), Musica Sacra (NL). Eerdere uitvoeringen werden reeds uitgezonden op Radio Klara en WDR3 (DE). Sinds 2008 heeft hij samengewerkt en werken gecreëerd van o.a. Stefan Prins, Johannes Kreidler, Phil Niblock, Serge Verstockt, Vladimir Gorlinsky en Stefan Beyer. Naast zijn activiteiten als solist, is Nico Couck gitarist bij ensemble ChampdAction, ensemble Discord Workshop, en is verbonden aan Nadar Ensemble.

Tijd en plaats van het gebeuren :

ChampsdAction Studio Concert : Reciprocity, CD-release Nico Couck
Donderdag 10 oktober 2013 om 20.00 u
Studio ChampdAction – deSingel – Antwerpen

Desguinlei 25
2018 Antwerpen

Meer info : www.champdaction.be, www.desingel.be en nicocouck.com

Elders op Oorgetuige :
Stompbox.guitar : Nico Couck op zoek naar nieuwe klankkleuren op de gitaar, 9/02/2012
Jonge gitarist Nico Couck maakt solodebuut met virtuoos recital in Hamme, 3/05/2011