Familievoorstelling Ensemble Offspring in het Concertgebouw Brugge : spetterend vuurwerk met subtiele luchtverplaatsingen

Ensemble Offspring Geblinddoekte virtuoze muzikanten, geraffineerde drumsalvo’s, zachte klankmassa’s, een beatboxende muzikant en een uitdagend ritmisch ‘steekspel’. En dan … licht uit, spot aan! Zes Australische handen dansen in een verbluffend ritmische choreografie van de Belgische componist Thierry De Mey. Een visueel spel waarin oog en oor met elkaar versmelten. De muzikanten van het Australische Ensemble Offspring slaan zich met indrukwekkende precisie door een uiterst origineel en hedendaags programma. Terwijl een uitgebreid klankenpalet wordt opengetrokken, wisselt intiem spel af met forse passages. Het resultaat is spetterend vuurwerk met subtiele luchtverplaatsingen.

Ensemble Offspring kan beschouwd worden als Australiës meest toonaangevende nieuwe-muziekensemble. Muziek van levende componisten krijgt een plaats naast werken uit de 20ste eeuw uit Australië en de rest van de wereld. Hun eclectische en vooruitstrevende programma’s kunnen bestaan uit zowel spectrale, minimalistische en complexe werken, als uit vrije improvisatie, mulitmedia en cross-overs. Opdrachtwerken kregen ze van componisten als Simon Steen-Andersen, Steve Reich, Tristan Murail, Louis Andriessen en Michael Finnisy, met een bijzondere aandacht voor Australische componisten als Matthew Shlomowitz, Michael Smetanin en Rosalind Page. De vernieuwende familieconcerten krijgen een bijzondere plaats in hun werking.

Programma :

  • Bree van Reyk (1978), Duet with Blindfold
  • Matthew Shlomowitz (1975), Hi Hat & Me
  • James Humberstone (1974), Cycles and Circles
  • John Lely (1976), Distance Learning
  • Elena Kats-Chernin (1957), Chromatica (2013)
  • Tom Johnson (1939), Bedtime Stories
  • Thierry De Mey (1956), Musique de Tables

Tijd en plaats van het gebeuren :

Ensemble Offspring : Bree van Reyk, Lindberg, Shlomowitz, Humberstone, Lely, Tom Johnson, Thierry De Mey (familievoorstelling)
Zondag 13 oktober 2013 om 15.00 u
Concertgebouw Bruggge

‘t Zand 34
8000 Brugge

Meer info : www.concertgebouw.be

Bekijk alvast Thierry De Mey’s Musique de Tables, uitgevoerd door het Ensemble Offspring

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=YlIgHOdaBYk?feature=player_detailpage&w=500&h=305]