François Glorieux à la carte : uniek interactief recital met klassieke meesterwerken, overbekende evergreens en volkse meezingers

François Glorieux Reeds verschillende jaren werkt Cultuurcentrum ‘t Getouw in Mol samen met Brasserie De Onthaasting rond een reeks hoogstaande brunchconcerten. Ze blijven de ingeslagen weg volgen maar dit keer concentreren ze zich op één zondag in oktober. Meesterpianist- en componist François Glorieux zorgt tussen de verschillende gangen door voor de hemelse klanken. En jij hoeft enkel te genieten… Nadien trekt Glorieux met zijn ‘à la carte’-programma langs enkele culturele centra in Vlaanderen.

Deze Glorieux à la Carte is zijn meest interactieve recital ooit. Voor het concert maakt het publiek zijn keuze tussen 80 titels en Glorieux interpreteert die op zijn eigen virtuoze wijze. Tussen de blokjes van ongeveer 20 minuten superieure muziek door kan je genieten van de kunsten van de kok van de gastheer. Concreet wordt begonnen met een aperitiefje, daarna een keuze uit twee voorgerechten, vervolgens keuze uit twee hoofdgerechten en tenslotte een dessertenbord. Terwijl François Glorieux na meer dan 3 uur zijn concert afsluit, geniet je van een koffietje. Smakelijk!

De carrière van François Glorieux valt niet samen te vatten op enkele velletjes papier, laat staan in een boek. Honderden composities, duizenden concerten en 58 jaar na zijn opgemerkt debuut blijft deze eeuwig jonge muzikale duizendpoot verbazen en verwonderen. ‘s Werelds grootste improvisator pakt dit seizoen uit met ‘Glorieux à la carte’, muzikale verwennerij waarbij het publiek bepaalt wat de grootmeester uit zijn geliefde vleugelpiano laat weerklinken. Elk concert is uniek, want ‘klant is koning’. Klassieke meesterwerken, overbekende evergreens of volkse meezingers. Van ‘De blauwe Donau’ naar ‘Moon River’, van ‘Ne me quitte pas’ naar ‘Vrolijke vrienden’, je kan het zo gek niet bedenken.

‘Glorieux à la carte’ laat zich degusteren als een verfijnd – en bijzonder verrassend – gastronomisch menu. Voor aanvang van het concert maakt het publiek een keuze uit meer dan 80 titels en grootmeester Glorieux geeft er ‘à la minute’ zijn persoonlijke ‘touch’ aan. Uiteraard worden de aanwezigen ook tijdens het concert actief betrokken bij het gevarieerd ‘à la carte’-menu. Dat wordt smullen!

Tijd en plaats van het gebeuren :

Glorieux’ All-In Lunchconcert
Zondag 20 oktober 2013 om 12.00 u

Meer info : www.getouw.be
—————————-
Glorieux’ All-In Dinerconcert
Zondag 20 oktober 2013 om 18.00 u
Brasserie De Onthaasting – Mol

Laar 14
2400 Mol

Meer info : www.getouw.be en www.francoisglorieux.com
—————————-
François Glorieux à la carte
Donderdag 21 november 2013 om 14.00 u
GC de Bosuil – Overijse

Witherendreef 1
3090 Overijse

Meer info : www.debosuil.be en www.francoisglorieux.com
—————————-
Zondag 26 januari 2014 om 11.00 u
Kapel Oud Gasthuis – Asse

Gemeenteplein 26
1730 Asse

Meer info : www.ccasse.be en www.francoisglorieux.com
—————————-
Zondag 2 februari 2014 om 15.00 u
Stadsschouwburg Brugge

Vlamingstraat 29
8000 Brugge

Meer info : www.ccbrugge.be en www.francoisglorieux.com