Nosferatu van Murnau met live muziek door Expulsion Propeller in Herentals

Nosferatu Om het filmseizoen te openen, brengt CC ‘t Schaliken in Herentals een meesterwerk uit lang vervlogen tijden. Nosferatu, eine Symphonie des Grauens (1922) is een expressionistisch meesterwerk dat aan de basis lag van de horrorcinema. In deze allereerste filmadaptatie van Bram Stokers Dracula zien we hoe een onverschrokken zakenman naar Transsylvanië trekt en graaf Orlock ontmoet. Dat is meteen het startschot voor een lange en spannende reis. De invloedrijke stille zwart-witfilm wordt speciaal voor deze vertoning voorzien van een nieuwe soundtrack, live uitgevoerd tijdens de film. De compositie en de uitvoering is van de hand van het ensemble Expulsion Propeller. Expusion Propeller bestaat uit vier rasmuzikanten met een passie voor film: Michiel De Malsche, Han Swolfs, Bert Dockx en Romek Maniewski. De soundtrack zelf is van de hand van Michiel De Malsche.

Michiel De Malsche (1982) studeerde in 2009 af als meester in de klassieke compositie aan het Conservatorium van Gent. Naast zijn werk als hedendaags klassiek componist is hij ook actief in de theater- en danswereld. Hij schreef en produceerde eerder muziek voor de voorstellingen ‘Zoo doen ze de dingen’ (Het Paleis), ‘Woudlingen’ (KOPERGIETERY/Staatstheater Oldenburg ) ‘Blauwe Storm’ (Moldavië) ‘Everland’ en ‘Leuke Mieke’ (fABULEUS), ‘Ronja De Roversdochter’ (D’Amor), ‘Het oor van Maria’ (Het Huis van Bourgondië), ‘Het Huis Huilt’ (KOPERGIETERY), ‘Koste wat Kost’ en ‘Bouta’ (Productiehuis Rotterdam), Mr. & Mrs. Murphy (Theater a.h. Vrijthof), Floor (Vesta), ‘Koer’ (Larf!), etc.

Michiel De Malsche was de componist van het grote kunstproject Coup De Ville van Jan Hoet en Stef Van Bellingen. Als uitvoerend muzikant deelde hij het podium met onder meer Marie Daulne (Zap Mama), Rudeboy (Urban Dance Squad), DJ Grazzhoppa en vele anderen. In 2011 ging zijn groot symfonisch werk, IN PROGRESS –a symphonic poem about life, in première in het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond. In 2013 is hij ‘Artist in Residence’ in Concertzaal De Casino.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Expulsion Propeller : Filmconcert Nosferatu
Dinsdag 29 oktober 2013 om 20.00 u
(inleiding om 19.30 u )
CC ‘t Schaliken – Herentals
Grote Markt 35
2200 Herentals

Meer info : www.schaliken.be

Bekijk ‘Nosferatu, eine Symphonie des Grauens‘, met de nieuwe soundtrack van en door Expulsion Propeller 1.1, live @ Muziekcentrum De Bijloke in Gent

[vimeo http://www.vimeo.com/49830311 w=500&h=375]