Duitse componist Johannes Kreidler laat in zijn compositiekeuken kijken

Johannes Kreidler Het Antwerpse productiehuis voor nieuwe muziek en geluidskunst ChampdAction focust op het gebruik van technologie en op samenwerking met andere kunstdisciplines. Het ensemble beschikt daarvoor over een voormalige Radio 2-studio in deSingel in Antwerpen waar zij dagelijks aan nieuwe projecten, concerten, opnames en geluidsinstallaties werken. In het kader van het New Forumproject, dat op 4 februari 2014 in de Theaterstudio uitpakt met een groots opgezet creatieconcert, laat de Duitse componist Johannes Kreidler in zijn compositiekeuken kijken. Zijn ‘Slide show music’ is geconcipieerd voor tien musici, audio- en videoplayback. Kreidler combineert vooraf opgenomen instrumentale samples op een multitrackvideo met liveperformance.

De Duitse componist Johannes Kreidler (1980) studeerde van 2000 tot 2006 aan de Musikhochschule Freiburg. Hij kreeg daar compositie van Mathias Spahlinger, muziektheorie van Eckehard Kiem, orgel van Helmut Deutsch, piano van Felix Gottlieb en elektronische muziek van Messias Maiguashca en Orm Finnendahl. Daarnaast studeerde hij ook filosofie en kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Freiburg. Via een beurs van de Europese Gemeenschap kon hij van 2004 tot 2005 aan het Instituut voor Sonologie in Den Haag studeren. Sinds 2006 doceert hij solfège en elektronische muziek aan de Hochschule für Musik und Theater in Rostock en aan het Hochbegabtenzentrum van de Musikhochschule in Detmold. Over het algemeen worden zijn composities als elektroakoestische beschouwd. Sommige werken werden op verschillende internationale tv-zenders uitgezonden.

Tijd en plaats van het gebeuren :

ChampdAction New Forum : Lecture Workshop Johannes Kreidler, Slide show music
Dinsdag 5 november 2013 van 13.30 u tot 15.30 u
Studio ChampdAction – deSingel – Antwerpen

Desguinlei 25
2018 Antwerpen
Gratis toegang

Meer info : www.champdaction.be en www.desingel.be

Extra :
Johannes Kreidler : www.kreidler-net.de en youtube