Michael Nyman & Band in Borgerhout en Brugge

Michael Nyman Michael Nyman is pianist, componist, librettist, musicoloog en criticus. Hij paste als eerste de term ‘minimalisme’ toe op de muziek. Bij het grote publiek is hij bekend door zijn filmmuziek voor ‘The Piano’ van Jane Campion en films van Peter Greenaway en Michael Winterbottom. Daarnaast componeert Nyman muziek bij dansvoorstellingen, opera’s en symfonisch werk voor prestigieuze orkesten als London Sinfonietta en het BBC Symphony Orchestra. Hij laat zich subtiel beïnvloeden door Mozart, Purcell, Bach en Cage. Liefhebbers van die andere grootheden Wim Mertens en Ludovico Einaudi moeten dit instituut van de Britse muziekwereld absoluut aan het werk zien. Hij laat zich in Antwerpen en Brugge vergezellen door zijn twaalfkoppige Michael Nyman Band.

Michael Nyman mag met voorsprong worden beschouwd als één van de meest vernieuwende en ook productieve componisten van Groot-Brittannië, en bij uitbreiding de rest van de wereld. Hij schreef opera’s, concertos, partituren voor vioolkwartet en filmscores. De muziek bij de films van Peter Greenaway, zoals o.a. ‘The Draughtman’s Contract’, ‘The Cook’, ‘The Thief, His Wife & Her Lover’ en de onvergetelijke soundtrack bij ‘The Piano’, het meesterwerk van Jane Campion, behoren tot zijn bekendste werken. Daarnaast is hij ook actief als auteur, musicoloog, fotograaf en filmmaker. Als officieuze uitvinder van de term ‘minimalisme’ in de muziek, blijft hij al zijn hele carrière openstaan voor experiment en grensverleggende uitdagingen. Deze week kan je in full option (12-koppige bezetting) kennismaken met het boeiend oeuvre van een van de meer fascinerende artistieke iconen van de voorbije decennia. Een moderne erfgenaam van de al even ongebreideld creatieve renaissanceman.

Tijd en plaats van het gebeuren :

Michael Nyman & Band
Vrijdag 8 november 2013 om 20.30 u
De Roma – Borgerhout

Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout

Meer info : www.deroma.be en www.michaelnyman.com
——————————–
Zondag 10 november 2013 om 20.00 u
Stadsschouwburg Brugge

Vlamingstraat 29
8000 Brugge

Meer info : www.ccbrugge.be en www.michaelnyman.com

Een antwoord op “Michael Nyman & Band in Borgerhout en Brugge”

Reacties zijn gesloten.