Uitzonderlijk recital met werk van Britten in De Munt

Mark Padmore Drie Britse topsolisten, waaronder tenor Mark Padmore (foto) die in de Munt reeds lof oogstte voor zijn vertolking van Schumanns Heine-Lieder, brengen een eerbetoon aan Benjamin Britten naar aanleiding van het eeuwfeest van diens geboortedag, met een recital waarin diverse facetten van Brittens vocale muziek belicht worden. Brittens bewondering voor Purcell blijkt duidelijk uit de arrangementen die hij van diens werken maakte, onder andere schitterende aria’s voor contratenor. De vijf Canticles, gecomponeerd tussen 1947 en 1974, vormen geen cyclus maar verklanken eenzelfde sacrale intensiteit, of ze nu van bijbelse dan wel poëtische inspiratie zijn. Nauwer verwant met het miniatuurdrama dan met de hymne, getuigen ze van het sobere raffinement waarin de tenorstem centraal staat. En het is als edelsmid van de Engelse taal dat Britten zowel melodisch als ritmisch de spreuken en liederen van de romantische dichter William Blake vormgeeft voor baritonstem. Een boeiende avond in het verschiet, waarop je een origineel repertoire ontdekt.

Programma :

  • Henry Purcell / Benjamin Britten, Songs for contratenore
  • Benjamin Britten, Songs and Proverbs of William Blake for baritono, op.74 (1965) – Canticles I–V (1947-1974)

Praktische info :

Mark Padmore, Iestyn Davies & Marcus Farnsworth : Britten Canticles
Woensdag 11 december 2013 om 20.00 u
De Munt – Brussel

Muntplein
1000 Brussel 

Meer info : www.demunt.be

Extra :
Benjamin Britten op en.wikipedia.org, www.brittenpears.org, www.boosey.com en youtube
Benjamin Britten (1913 – 1976): Persoonlijkheid onder invloeden op www.musicalifeiten.nl
Interview met Mark Padmore over Benjamin Britten op www.demunt.be