Ghost Road van Fabrice Murgia & Dominique Pauwels opnieuw te zien in Brugge, Gent en Leuven

Ghost Road LOD bracht Fabrice Murgia, de 27-jarige Luikse theatermaker en ‘artiste associé’ van het Théâtre National, samen met componist Dominique Pauwels en acteur-dramaturg Jos Verbist. De inzet van dit ‘generatiepact’ is de ambitieuze trilogie Ghost Road die ze tussen 2012 en 2015 zullen realiseren. Elk deel brengt een plek in kaart die verlaten is onder druk van drie grote catastrofes van onze tijd: economisch verval, politieke chaos of ecologische rampspoed. In dit deel delen actrice Viviane De Muynck en zangeres Jacqueline Van Quaille het podium.

Een oude dame is alleen op scène. Ze is een van de zeldzame bewoners van een stad die losgekoppeld is van de menselijke beschaving, een stad in het midden van de woestijn. Ze is op zoek naar redenen die haar ertoe brengen om deze eenzaamheid te overleven. Is ze achtergelaten door een gemeenschap die gedwongen was te vluchten? Of heeft ze zichzelf tot haar eenzaamheid veroordeeld ? Het is een reis langs bijna ontvolkte steden, leegstaande panden en roestige benzinestations in Californië, Arizona en Nevada die regisseur Fabrice Murgia en componist Dominique Pauwels inspireerde tot deze creatie: een initiatiereis, een queeste, een vlucht. Ze vertellen de verhalen van mannen en vrouwen die vertrokken zijn. Volgens Murgia “zal het een heel muzikale voorstelling worden, bijna een opera, maar ook van een grote eenvoud: de monoloog speelt in op de beelden die door liederen worden geïllustreerd”.

De werkelijkheid sijpelt het verhaal binnen via de beelden die Fabrice Murgia maakte tijdens een road trip langs de beroemde maar in onbruik geraakte ‘Route 66’ van Chicago naar LA. De ontvolkte steden, achtergelaten huizen en verroeste tankstations inspireerden hem tot Ghost Road, een triptiek over de wildernis die overblijft na de teloorgang van een samenleving. Elk deel van deze trilogie brengt een plek in kaart die verlaten is onder druk van de drie grote catastrofes van onze tijd: economisch verval, politieke chaos of ecologische rampspoed. Ghost Road is het testament van een beschadigd tijdsgewricht, het restbeeld van een maatschappij en een individu in staat van ontbinding.

Dominique Pauwels is een uiterst veelzijdig componist. Hij krijgt opdrachten voor muziektheater en dans, voor film, reclame, publiciteit en televisie. Hij tekende voor de muziek van de meeste Woestijnvisproducties (Man bijt hond en Het Eiland, om er maar een paar te noemen). De componist staat bekend om het gebruik van technologie en software in zijn muziek, ‘nieuwe’ klanken die hij op kenmerkende manier combineert met klassiek klinkende composities. Dominique Pauwels is huiscomponist van LOD, het Gentse productiehuis voor muziek en muziektheater.

Praktische info :

Fabrice Murgia & Dominique Pauwels : Ghost Road
Dinsdag 21 januari 2014 om 20.00 u
Stadsschouwburg Brugge

Vlamingstraat 29
8000Brugge

Meer info : www.cultuurcentrumbrugge.be en www.lod.be
————————————-
Woensdag 29 januari 2014 om 20.00 u
NTGent

Sint-Baafsplein 17
9000 Gent

Meer info : www.ntgent.be en www.lod.be
————————————-
Woensdag 19 februari 2014 om 20.00 u
Schouwburg Leuven

Bondgenotenlaan 21
3000 Leuven

Meer info : www.30cc.be en www.lod.be

Extra :
Dominique Pauwels op www.matrix-new-music.be en www.lod.be

Elders op Oorgetuige :
Ghost Road : requiem voor een verwoeste beschaving, 19/09/2012