Andy Warhol’s night @ Flagey met Musiques Nouvelles & Angélique Wilkie

Andy Warhol's night Ontdek Musiques Nouvelles in het kader van een multimedia-performance waarbij live muziek, projecties, archiefmateriaal en poëzie met elkaar vermengd worden, dit alles in de sfeer van een New-Yorkse loft. Pop for ever!

Andy Warhol heeft de popcultuur als geen ander gekenmerkt, aan de zijde van iconen en supersterren. In 1963 richt hij in Manhattan de Factory op, een fabriek waar creatie centraal staat en een plek die jonge talenten aantrekt, dichters, muzikanten (van The Velvet Underground tot Bob Dylan) en andere illustere bezoekers van over heel de wereld. Vertrekkende vanuit dit belangrijke erfgoed voor de hedendaagse kunsten en naar aanleiding van de expo Life, Death and Beauty in het BAM, stellen Musiques Nouvelles en Angélique Wilkie een multi-performance voor waarbij live muziek (creaties en hernemingen van Lou Reed en John Cale), projecties, archiefmateriaal en poëzie met elkaar vermengd worden, dit alles in de sfeer van een New-Yorkse loft.

Praktische info :

Musiques Nouvelles & Angélique Wilkie : Andy Warhol’s night
Zaterdag 1 februari 2014 om 20.15 u
Flagey – Brussel

H.-Kruisplein
1050 Elsene (Brussel)

Meer info : www.flagey.be en www.musiquesnouvelles.com

Deze happening is ook nog te zien op zaterdag 8 en zondag 9 februari 2014 in BAM – Beaux-Arts de Mons