SAX200 : spetterend openingsweekend met twee gratis concerten

SAX200 Het moet van de maanden voor de opening in juni 2000 geleden zijn dat het zo hard gonsde van de activiteit in het Muziekinstrumentenmuseum in Brussel. Ze staan dan ook vlak voor de opening van SAX200, een grote, biografische tentoonstelling over Adolphe Sax (Dinant, 1814 – Parijs, 1894). Naar aanleiding van diens 200ste verjaardag brengt het mim een hommage aan deze Grote Belg met een nooit gezien overzicht van ‘s mans muziekinstrumentenproductie. Maar uiteraard is er veel meer: zijn zakelijke leven, zijn privéleven en het verhaal van zijn instrumenten tot vandaag worden uit de doeken gedaan (in de audiovisiogids door Jan Hautekiet), en het geheel wordt omkaderd met een rijkgevuld activiteitenprogramma met concerten, rondleidingen, workshops, promo-acties, evenementen en nocturnes.

Voor het openingsweekend geeft het mim er alvast een lap op! Op zaterdag 8 februari blijft het museum open tot 24 uur en is er een gratis openluchtconcert met Eric Sleichim & Bl!ndman [sax]. Op zondag 9 februari brengt Maxine Gordon, weduwe van de legendarische jazz saxofonist Dexter Gordon, een lezing en is er een tweede gratis concert met een blaaskapel van het Zwitserse leger en de saxofoonsectie van onze eigen Muziekkapel van de Gidsen. Beide gratis openingsconcerten zijn uniek: op zaterdag krijg je de wereldcreatie van een opdrachtwerk van het mim – met de steun van de Vlaamse Gemeenschap – waarin Eric Sleichim de Tubax bespeelt, een moderne bassaxofoon, en op zondag weerklinken originele saxhoorns en saxotromba’s in de mooie kerk van Sint-Jacob-op-Coudenberg.

SAX200 is voor het mim ook de gelegenheid om de online aanwezigheid van het Muziekinstrumentenmuseum uit te bouwen. Nieuwe Facebook pagina’s zowel voor het mim (www.facebook.com/mimbrussels) als voor SAX200 (www.facebook.com/sax200) en een levendige Twitter account (@mimbrussels, #sax200), dit alles bekroond met een minisite www.sax200.be.

Praktische info :

Expo SAX200
Van 8/02/2014 tot 11/01/2015
Muziekinstrumentenmuseum Brussel

Hofberg 2
1000 Brussel

Meer info : www.mim.be en www.sax200.be
————————————-
Openingsconcert 1 voor SAX200: Eric Sleichim & Bl!ndman [sax]
Zaterdag 8 februari 2014 om 20.00 u
Kerk van Sint-Jacob op de Coudenberg – Koningsplein
(vlakbij het mim)
Gratis toegang

Meer info : www.mim.be en www.blindman.be
————————————-
Openingsconcert 2 voor SAX200: Zwitserse en Belgische militaire bands
Zondag 9 februari 2014 om 14.00 u
Kerk van Sint-Jacob op de Coudenberg – Koningsplein

Gratis toegang

Meer info : www.mim.be