NOB & James Ehnes brengen Victoria Borisova-Ollas, Hindemith en Beethoven in Bozar

Victoria Borisova-Olla De Canadese virtuoos James Ehnes schittert in het Vioolconcerto van Ludwig van Beethoven, een van de populairste van de hele vioolliteratuur. Het dateert van Beethovens vruchtbare tweede periode, waarin ook meesterwerken als de Derde symfonie, het Vierde pianoconcerto en de Appassionata ontstonden. Maestro Boreyko laat het voorafgaan door Mathis der Maler, waarin Paul Hindemith materiaal gebruikte uit de gelijknamige opera die hij toen voorbereidde. En beginnen doet het NOB met ‘Open Ground’ van van de hedendaagse Russische componiste Victoria Borisova-Ollas (foto). Het werk, geïnspireerd door de roman The Ground Beneath Her Feet van Salman Rushdie, is een rapsodische uitbarsting van klankkleuren en ritmische energie.

Programma :

  • Victoria Borisova-Ollas, Open ground
  • Paul Hindemith, Mathis der Maler
  • Ludwig van Beethoven, Concerto voor viool, op.61

Praktische info :

NOB & James Ehnes : Victoria Borisova-Ollas, Hindemith, Beethoven
Vrijdag 21 februari 2014 om 20.00 u
(ontmoeting met dirigent Andrey Boreyko om 19.00 u )
Zondag 23 februari 2014 om 15.00 u (inleiding door Leen Van den Dries om 14.30 u )
Bozar – Brussel
Ravensteinstraat 23
1000 Brussel

Meer info : www.bozar.be en www.nob-onb.be