SoundMine, internationale stage voor compositie en elektronische muziek

SoundMine Tijdens de jaarlijkse SoundMine zomerstage verleggen jongeren en volwassenen onder begeleiding van topdocenten de grenzen van de eigen muzikale verbeelding. Vaste waarden Wim Henderickx en Diederik Glorieux leiden de vijftiende editie van de compositiestage. Jorrit Tamminga dompelt de componisten onder in de wereld van de elektronische muziek. Tamminga doceert onder andere ‘compositie elektronische muziek’ aan het Conservatorium van Amsterdam en ‘sound design’ bij Music & Technology aan het Utrechtse Conservatorium.

Speciale aandacht gaat dit jaar gaat naar het componeren voor orkest. Dankzij een samenwerking met deFilharmonie en de coaching van artist-in-residence Wim Henderickx, krijgt een aantal jonge componisten na SoundMine de kans om in het najaar eigen werk met groot symfonisch orkest te repeteren!

Praktische info :

SoundMine 2014
Van maandag 7 tot vrijdag 11 juli 2014
Locatie: Provinciaal Domein Dommelhof en site NIKO, Toekomstlaan, Neerpelt
Prijs: € 275 (vol pension, meerpersoonskamers)
Meer info : www.musica.be

Inschrijven
Schrijf in voor de algemene compositiestage, componeren voor orkest of elektronische muziek. Stuur je inschrijving met motivatie naar info@musica.be. Maximaal 30 deelnemers. Selectie wordt gemaakt op basis van inschrijvingsdatum en motivatie.

Wim Henderickx : www.wimhenderickx.com
Diederik Glorieux : www.diederikglorieux.be
Jorrit Tamminga : www.jorrittamminga.nl