Gratis concert G.A.M.E. & MaCaDam in Q-O2

Michèle Rusconi Dinsdag crëert G.A.M.E. (Ghent Advanded Master Ensemble, een post-master-opeiding hedendaagse muziek onder de vleugels van het Ictus ensemble) werk van Maté Zsigeti, Alexander Glyde-Bates en Ben Jameson: phd-studenten van componisten Michael Finnissy, Ben Oliver en Matthew Shlomowitz aan de universiteit van Southampton (U.K.). Het concert in QO-2 is een eerste publieke lezing van de nieuwe werken in aanwezigheid van de drie componisten. Het Gents Actuele Muziek Ensemble is een variabel ensemble dat opereert vanuit de School of Arts Gent en wordt begeleid door Ictus en Spectra. Vandaag bestaat G.A.M.E uit Yukari Uekawa (saxofoon), Tomonori Takeda (klarinet), Camille Guénot (fluit), Maria-José Jeannin (harp) en Adam Rosenblatt (percussie).

In de eerste helft van het concert creëert MACADAM werk van Michèle Rusconi (foto). MaCaDam bestaat uit Camille Guénot (fluit), Maria-José Jeannin (harp) en Adam Rosenblatt (percussie). Dit nieuwe trio brengt repertoire voor hun specifieke bezetting, creëert nieuw werk maar legt zich daarnaast toe op werk dat niet noodzakelijk beroep doet op hun klassieke instrumentarium.

Praktische info :

Concert G.A.M.E. & MaCaDam
Dinsdag 11 maart 2014 om 20.30 u
Q-O2 – Brussel

Koolmijnenkaai 30-34
1080 Brussel
Gratis toegang

Meer info : www.q-o2.be

Extra :
Michèle Rusconi : www.mrusconi.ch en www.musinfo.ch