Vanuit de gebaren : een theatraal muziekparcours met GAME

G.A.M.E. Theater en muziek zijn al langer geen geïsoleerde werelden meer. Maar wat gebeurt er als een componist zich bewust wordt van het feit dat een publiek niet enkel luistert, maar ook kijkt? Waar haken geluid en gebaar succesvol in elkaar? Kunnen het evenwaardige bouwstenen zijn van één en hetzelfde werk? G.A.M.E. antwoordt alvast volmondig ja. Het Gents Actueel Muziek Ensemble vergast je op een verrassend parcours doorheen het Gentse Conservatorium. Op verschillende locaties brengen ze een programma waarbij geluid en gebaar hand in hand gaan. 

Het Ghent Advanced Master Ensemble of kortweg G.A.M.E. bundelt de verschillende samenwerkingen tussen studenten van de master-na-masteropleiding hedendaagse muziek van het Conservatorium Gent. G.A.M.E. is het banier waaronder een jonge voorhoede van excellente muzikanten met elkaar in dialoog gaat, nieuwe werken creëert en in een onbevangen sfeer de recentste ontwikkelingen binnen het hedendaagse muzieklandschap verkent. G.A.M.E. begint zo ondertussen wel zijn sporen te verdienen. Dit jaar al te zien geweest in Opéra Lille, Bozar en onlangs nog in het Concertgebouw Brugge met de dansers van P.A.R.T.S.

Praktische info :

G.A.M.E. : theatraal muziekparcours
Woensdag 12 maart 2014 om 20.00 u
Conservatorium Gent

Hoogpoort 64
9000 Gent

Meer info : schoolofartsgent.be

Elders op Oorgetuige :
Gratis concert G.A.M.E. & MaCaDam in Q-O2, 5/03/2014