Recital met absolute hoogtepunten uit de vioolliteratuur in Antwerpen

Augustin Hadelich Intens. Zo kan men in één woord de concerten van Augustin Hadelich (foto) samenvatten. Intense expressie. Intens vibrerende kleuren. En bovenal een intense, hypnotiserend zingende toon. Wat Hadelich uit zijn Stradivarius tovert, laat al je gevoelige snaren meetrillen. Nog geen dertig behoort hij nu al tot de shortlist van jonge topviolisten van vandaag. Zijn scherpe geest en stilistische verfijning zullen zeker blijken in dit recital met absolute hoogtepunten uit de vioolliteratuur.

Zo is de typische breekbaarheid van Beethovens vroegromantische Sonate in D bij Hadelich in goede handen. Alsook de brede lyrische adem in Ysaÿe‘s Zesde Solonate en de kolkende passie in de Eerste Vioolsonate van Schumann. Om vervolgens de vele emotionele lagen naar boven te halen in de Sonate van Janácek, badend in het coloriet van zijn opera ‘Katja Kabanova’. Tenslotte laat Hadelich zich van zijn dansante kant zien in enkele door tango geïnspireerde stukjes die André Previn voor Anne-Sophie Mutter componeerde. De boog moet niet altijd strak gespannen staan.

Programma :

  • Ludwig van Beethoven, Sonate voor piano en viool nr 1 in D, opus 12 nr 1
  • Robert Schumann, Sonate voor viool en piano nr 1 in a, opus 105
  • Eugène Ysaÿe, Sonate voor viool solo nr 6 in E, opus 27 nr 6
  • Leos Janácek, Sonate voor viool en piano
  • André Previn , Tango Song and Dance (1997)

Praktische info :

Augustin Hadelich & Charles Owen : Beethoven, Schumann, Ysaÿe, Janácek, Previn
Woensdag 2 april 2014 om 20.00 u
deSingel – Antwerpen

Desguinlei 25
2018 Antwerpen

Meer info : www.desingel.be

Extra :
André Previn op nl.wikipedia.org