Buiten de grenzen : Discord Workshop creëert muziek uit ‘het land zonder muziek’

Discord Workshop Een zekere Oscar Schmitz noemde Engeland ooit ‘het land zonder muziek’. Wel nu, Schmitz is dood. Wie Huddersfield zegt, zegt muziek en vooral hedendaagse muziek. Naast het bekende jaarlijkse festival huisvest het stadje een gerenommeerde universiteit met dito muziekdepartement. Reden genoeg voor de hemelbestormers van Discord Workshop om zich aan een trip over het kanaal te wagen. Ze verbroederden er met de compositieklas en keerden terug met vijf kraakverse werken voor hun eigenzinnige bezetting. En eigenzinnig is ze zeker of hoe noemt u anders piano, hoorn, elektrische gitaar, viool en contrabas op één podium?

Het concept van ensemble Discord Workshop kwam reeds in 2012 tot stand wanneer Takao Hyakutome, Corey Klein en Nico Couck elkaar ontmoetten tijdens de 46ste Internationale Ferienkurse für Neue Musik Darmstadt. In 2013 vervoegden Pieter Lenaerts en Tomoko Honda zich bij het trio, en het ensemble werd gevormd. Het is omwille van de doorgedreven toewijding tot hedendaagse muziek dat dit kwintet de grenzen van kamermuziek wil aftasten.

Discord Workshop tracht zowel componisten als uitvoerders er toe aan te zetten om het proces van creatie en interpretatie opnieuw te verkennen. Door het opbouwen van samenwerkingen wil het kwintet de hedendaagse uitvoeringspraktijk wederom in vraag stellen. En door zich toe te spitsen op de jongste generatie van componisten, oogt het ensemble op kwalitatieve en avontuurlijke uitvoeringen.

Praktische info :

Concert Discord Workshop
Donderdag 17 april 2014 om 20.00 u
Miryzaal – Conservatorium Gent

Hoogpoort 64
9000 Gent

Meer info : schoolofartsgent.be