Unieke samenwerking tussen Gents Universitair Koor en Gents Universitair Symfonisch Orkest voor Michael Tippetts A Child of our Time

A Child of our Time Dit voorjaar werken het Gents Universitair Koor (GUK) en het Gents Universitair Symfonisch Orkest (GUSO) voor het eerst sinds hun bestaan samen. Op 1 en 2 mei voeren zij samen, onder leiding van Joris Derder, ‘A Child of Our Time’ van Michael Tippett op. Daarbij worden zij ondersteund door Endless Voices, het koor van Hogeschool Gent en de solisten Martine Reyners (sopraan), Els Mondelaers (alt),Teun Michiels (tenor) en Marc Meersman (bas). Als voorprogramma brengt het GUSO de orkestsuite ‘El Sombrero de Tres Picos’ van Manuel De Falla.

De inspiratiebron van Michael Tippett voor het schrijven van dit werk was de Tweede Wereldoorlog en meer specifiek de aanleiding van de kristallnacht: de moord op een Duitse diplomaat. Met dit werk wil Tippett ons wakker schudden voor een wereld vol geweld, armoede en verdrukking. Het unieke samenwerkingsproject van het GUK en het GUSO belooft dan ook een intense avond te worden voor de luisteraar. Een reis van duisternis naar licht waarin vervolging en geweld, angst en hoop, goed en kwaad centraal staan.

Praktische info :

GUK & GUSO : Michael Tippett, A Child of our Time
Donderdag 1 mei 2014 om 20.00 u
Sint-Pauluskerk Gent

Smidsestraat 1
9000 Gent
————————
Vrijdag 2 mei 2014 om 20.00 u
Muziekcentrum De Bijloke Gent

Jozef Kluyskensstraat 2
9000 Gent

Meer info : www.guso.be en gentsuniversitairkoor.be

Extra :
Sir Michael Tippett op en.wikipedia.org, www.schott-music.com en youtube