HardScore presenteert Nightly Fevers tijdens de Gentse Feesten

Nightly Fevers In het kader van Gentsche Festspiele presenteert Hardscore de avondvoorstelling Nightly Fevers. ‘Nightly Fevers’ is een dubbel programma verspreid over 8 dagen: driemaal wordt de muziektheatervoorstelling ‘Noite Inquieta’ op tekst van Pessoa gepresenteerd met de Portugese zangeres Inês Madeira, het Amadeus strijkorkest, 4 dansers en live visuals. Voorafgegaan door ‘Slightly Blue’ van Frank Debruyne voor sopraansax en strijkorkest. De overige vijf keer wordt ‘Hardscore’s Super 8’ gepresenteerd. Een voorstelling waarbij een virtuoze cross-over band de confrontatie aangaat met de live beelden van de filmer Fabien DeLathauwer. Het geheel wordt een ware notenbeeldenstorm, razend over alle grenzen heen en die elke nood aan keurige ondertiteling doet vergeten.

Hardscore’s Super 8
In de vijf voorstellingen van Hardscore’s Super 8 gaat de band een confrontatie aan met de beelden van filmer Fabien DeLathauwer. Hardscore 8 wil zich duurzaam manifesteren tussen de zomen van alle genres. Wil het publiek de overstap wagen naar een heel geconcentreerde muziekstijl en daarbij vooral de pret waarnemen en niet de pupiter?

De cross-over band Hardscore brengt met Super 8 een programma van ongeveer één uur. Deze band is geen big band – alhoewel er in de huidige formatie toch 8 muzikanten in meespelen – maar speelt muziek meticuleus genoteerd door Frank Nuyts, met zowel rock, jazz, Zappa als hedendaags klassieke invloeden. 
Zo 20, do 24, vrij 25, za 26 en zo 27 juli om 20.30 u

Slightly Blue en Noite Inquieta
Deze voorstelling begint met een solo voor sopraansax en strijkers ‘Slightly Blue’ van Frank Debruyne, die ook de solopartij  speelt. Fernando Pessoa leefde en werkte voornamelijk in cafés waar de bluesy klanken van de brasserieorkesten het geluidsdecor vormden. Noite Inquieta is een werk van Frank Nuyts voor mezzo sopraan en strijkorkest gebaseerd op ‘Het boek der rusteloostheid’ van Pessoa. Vier dansers omringen de zangeres in haar vertolking van de vele werelden van Pessoa. De visuals worden verzorgd door Frank Missant. Een HardScore productie met het Amadeus Strijkorkest o.l.v. Frank Nuyts, met als soliste Inês Madeira.
Ma 21, di 22 en wo 23 juli om 20.30 u

Praktische info :

Hardscore : Nightly Fevers
Van zondag 20 tot en met zondag 27 juli 2014, telkens om 20.30 u
Miryzaal – Koninklijk Conservatorium Gent
Hoogpoort 64
9000 Gent

Meer info : gentschefestspiele.be en www.hardscore.be

Extra :
Frank Nuyts : www.franknuyts.com, www.hardscore.be, www.matrix-new-music.be en youtube

Elders op Oorgetuige :
Tweede editie Gentsche Festspiele met 60 concerten van gevestigde waarden en jong talent, 13/07/2014
Frank Nuyts’ monodrama Noite Inquieta in Lier, 9/05/2013

Bekijk alvast Frank Nuyts’ Noite Inquieta

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=0GJF8ve4dZE?feature=player_detailpage&w=500&h=305]