Orgelduo 64-Feet stelt nieuwe cd voor in Langdorp

64-Feet Het orgelduo 64-Feet (Marie-Noëlle Bette en Iris Eysermans) is na gitaarkwartet ZWERM (dat eerder 4 jaar onder de vleugels van ChampdAction kon werken) het tweede ‘ensemble in residence’ bij ChampdAction. De combinatie van hedendaagse muziek op historische orgels levert bijzondere effecten. Geen ander instrument biedt zoveel mogelijkheden in de verscheidenheid van klankkleuren als het orgel. Het orgel is als het ware een synthesizer avant la lettre. Het orgel heeft desondanks nog steeds zijn plaats niet gevonden in de wereld van de nieuwe muziek. Het duo 64-Feet probeert hier verandering in te brengen door een verrassende programmatie te brengen met oude en nieuwe muziek, en waar het gebruik van nieuwe technologie, live-electronics, synthesizer en elektronische orgels niet geschuwd wordt.

Op hun eerste cd in de reeks ChampdAction/Recordings staan oude en nieuwe muziek naast elkaar. Het album bestaat uit delen uit het Buxheimer Orgelbuch (ca 1460-1470), Robertsbridge Codex (1360) en muziek van Joris Verdin (1952), Ann Eysermans (1980), György Kurtag (1926) en Wannes Vanderhoeven (1971).

Praktische info :

64Feet : CD voorstelling ‘Miniatures’
Zondag 14 september 2014 om 17.00 u
Sint Pieterskerk – Langdorp

i.h.k.v. Open Monumentendag
Gratis toegang

Meer info : www.champdaction.be

Extra :
Marie-Noëlle Bette : www.marienoellebette.com
Iris Eysermans : www.iriseysermans.be